Venäjä: Ukraina iski "Krimin portille" Storm Shadow -ohjuksella

Video: Venäjä väittää Ukrainan iskeneen ”Krimin portille" 0:27
Video: Venäjä väittää Ukrainan iskeneen "Krimin portille" eli Chongarin sillalle. Reutersin välittämä video on Etelä-Ukrainan Hersonin alueen Venäjän miehityshallinnon kuvernöörin julkaisema.

Venäjän miehityshallinnon viranomaiset väittävät Reutersin mukaan ukrainalaisjoukkojen iskeneen Ukrainan Hersonin ja Krimin alueet yhdistävälle sillalle, joka on venäläisjoukkojen hallussa.

Krimin ja Hersonin silta on nimeltään Chongarin silta, ja se tunnetaan myös "Krimin porttina". Silta on yksi harvoista reiteistä, jotka yhdistävät niemimaan muuhun Ukrainaan.

Kyse on Venäjän väitteiden mukaan ohjusiskusta, joka on todennäköisesti tehty Britannian antamalla Storm Shadow -ohjuksella. Ukraina on käyttänyt Storm Shadow -ohjuksia iskiessään tarkkuutta vaativiin kohteisiin Venäjän selustassa.

Venäjän miehityshallinnon Hersonin alueen kuvernööri Vladimir Saldon mukaan tie on vahingoittunut. Iskun vuoksi liikenne on venäläisviranomaisten mukaan ohjattu toiselle reitille.

Krimin miehityshallinnon kuvernööri Sergei Aksyonovin mukaan asiantuntijat tutkivat iskun tekopaikkaa ja määrittävät, milloin liikenne sillan kautta voi jatkua.

Venäjän valtiomedia Ria Novostin mukaan venäläisviranomaiset väittävät, että Ukraina hyökkäsi siltaa vastaan neljällä ohjuksella.

Väitetyn iskun ei ole raportoitu aiheuttaneen ihmisuhreja, Reuters kirjoittaa.

Muuttavatko brittiohjukset sodan suunnan Ukrainassa? Tällainen on Storm Shadow -järjestelmä 2:15
Tällainen on Storm Shadow -ohjus.

Lue myös:

    Uusimmat