Tältä näyttää risteilyalusten hautausmaa – koronapandemian vuoksi karaoket hiljenivät ja turhiksi jääneitä risteilijöitä puretaan varaosiksi

Keväällä ensimmäisiä koronatautiryppäitä nähtiin risteilyaluksilla, eikä tilanne ole sen jälkeen helpottanut. Turkkilaisessa satamassa sijaitsee nyt huviristeilijöiden hautausmaa, jossa laivoja puretaan osiksi, jotka käytetään uudestaan muihin tarpeisiin.

Keväällä satoja ihmisiä jäi jumiin risteilyaluksille ympäri maailmaa, kun koronavirus lähti leviämään nopeasti ja laivat asetettiin karanteeniin.

Maaliskuussa esimerkiksi Yhdysvaltojen viranomaiset kielsivät lippunsa alla seilaavia risteilijöitä enää lähtemästä huvimatkoille.

Pandemia ei vielä näytä hiipumisen merkkejä, joten turkkilaisen Aliagan teollisuuskaupungin sataman laivojen hautausmaa täyttyy viikko viikolta enemmän.

Aiemmin purkamon noin 2500 työntekijää purkivat lähinnä vanhoja rahtilaivoja, mutta nyt karaoke on hiljentynyt ja myös aikaisemmin hohdokkaita jättiristeilijöitä puretaan osiin. Muun muassa ovet, seinät, lattiat ja kaiteet myydään eteenpäin.

Laivoja on saapunut purettavaksi muun muassa Iso-Britanniasta, Italiasta ja Yhdysvalloista.

Purkamo odottaa purkavansa tänä vuonna jopa 1,1 miljoonaa tonnia terästä laivoista.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miltä risteilyalusten hautausmaalla näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja