Mainos

TalSa: Kahden tähden Jallu tekee paluun!

Taloussanomien mukaan valtion viinatehdas Altia palauttaa markkinoille sota-ajan Jallun, sillä Jaloviinalla on 80-vuotisjuhlavuosi meneillään.

Kahden tähden Jaloviina palaa Taloussanomien mukaan markkinoille jo hiihtolomaviikolla, jolloin sitä saa ravintoloista. Myöhemmin myynti laajenee laivoille ja maaliskuussa myös Alkon myymälöihin. Hinta tulee asettumaan yhden ja kolmen tähden Jaloviinan välimaastoon. Kahden tähden Jaloviinaa myytiin sota-aikana vuosina 1932-1942.

Altian edustajan mukaan kyse on rajoitetusta erästä, jota riittää markkinoilla noin kahdeksi kuukaudeksi. Ravintoloitsijat arvelevat Taloussanomille kysynnän nousevan niin suureksi, että tuote loppuu luultavasti kesken.

Jaloviina on suomalaisille suosikkijuoma ja nousee vuosittain Alkon myyntitilastoissa kärkikymmenikköön. Taloussanomien mukaan kahden tähden Jallu on yhdessä Pöytäviinan kanssa ainoa jäljellä oleva kieltolain jälkeen vuonna 1932 tulleista Altian juomista.

Yhden tähden Jaloviinassa konjakkia on yksi neljäsosaa ja kahden tähden Jaloviinassa puolet. Kolmen tähden Jaloviinassa konjakkia oli ennen kolme neljäsosaa, mutta nykyisin suhde on liikesalaisuus.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.