Mainos

Talouselämä: Poliitikot osallistuivat Ylen vaalikoneen kysymysten muotoiluun – hallintoneuvoston puheenjohtaja ei muista keskustelun sisältöä

Yleisradion ylin päättävä elin, eli kansanedustajista koostuva hallintoneuvosto, on tarjonnut Talouselämä-lehden mukaan omaa näkemystään Ylen vaalikoneen kysymystenasetteluun. 

Yleisradion hallintoneuvoston pöytäkirjan mukaan asia oli esillä ja siitä keskusteltiin joulukuun kokouksessa.

Pöytäkirjan perusteella keskustelun aikana läsnä hallintoneuvoston kokouksessa oli muun muassa Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Kokouksessa sihteerinä toimineen Yleisradion lakiasiainjohtajan Katri Olmon mukaan kansanedustajien käymä keskustelu vaalikoneen kysymyksistä oli lyhyt.

Hän kertoo Talouselämälle, että kansanedustajat eivät varsinaisesti antaneet ohjeita kysymyksistä.

– Se oli yleistä, hyvin periaatteellista keskustelua siitä, miten kysymyksillä voidaan vaikuttaa siihen, miten vastataan. Silläkin, mitä kysytään, on merkitystä.

– Ei ollut mitään sellaista, että tätä saa kysyä ja tätä ei saa kysyä vaan, että kun teette kysymyksiä, miettikää niitä kysymyksiä ja että ne ovat monelta puolelta ja monelta kantilta, Olmo toteaa.

Olmo korostaa Talouselämässä, ettei asiassa ollut painostusta.

– Se oli huolenpitoa.

Kivelä ei muista keskustelun sisältöä

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Kivelä (sin.) kertoo Talouselämässä, ettei hän muista, millaista keskustelua vaalikoneesta käytiin.

– Joku hallintoneuvoston jäsen saattoi sanoa jotain liian monimutkaisista tai monitulkintaisista kysymyksistä. En ole kuitenkaan ihan varma.

Ylen hallintoneuvostossa on 21 kansanedustajaa. Se päättää Ylen strategiasta ja talouden ja toiminnan suuntaviivoista sekä asioista, jotka koskevat toiminnan huomattavaa supistamista tai laajentamista.

4:34
MTV:n vaalikone on avattu.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja