Mainos

Ylen hallitus: Merkittäviä riippumattomuuteen vaikuttaneita painostusyrityksiä ei ole ilmennyt

Ylen hallituksen mukaan merkittäviä Ylen riippumattomuuteen vaikuttaneita painostusyrityksiä ei ole ilmennyt. Asia oli tänään esillä Ylen hallituksen kokouksessa.

Painostusyrityksistä heräsi keskustelu, kun Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Jouko Jokinen tviittasi kansanedustaja Timo Harakan (sd.) päässeen listaukseen siitä, kuinka poliitikko painostaa Yleä journalistisissa ratkaisuissa.

Harakka oli Twitterissä tivannut, miksei Yle ollut ottanut pääkaupunkiseudun kuntien sotekapinakokousta television pääuutislähetyksen aiheeksi, vaan kertoi sen sijaan muun muassa Jasper Pääkkösen elokuvaroolista.

Yle ei kerää nimiä

Jokinen on sen jälkeen täsmentänyt, että Yle ei kerää nimiä painostuslistoille, mutta vastaavat toimittajat ovat käyneet kuukausittain läpi toimitukseen kohdistuneita mahdollisia painostusyrityksiä.

Yleisradion hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson sanoi STT:lle, että asia käsiteltiin lyhyesti ja yleisellä tasolla hallituksen kokouksessa.

– Siinä lähinnä tarkasteltiin, että systeemi toimii. Päätoimittajat keskustelevat kerran kuukaudessa näistä. Tämän kauden aikana ei ole ollut vakavampia painostusyrityksiä. On ollut pari tapausta jotka ehkä voidaan tulkita sellaisiksi, mutta jotka eivät ole johtaneet mihinkään.

Jatketaan entistä tyyliä

Tapausten yksityiskohtia ei käsitelty, joten keskustelu ei ollut kovin pitkä.

– Se oli ehkä kuusikymmentä sekuntia.

Wilhelmssonin mukaan Ylessä jatketaan entistä tyyliä, jossa päätoimittajat käyvät kerran kuussa läpi mahdolliset painostusyritykset. Hallitus saa raportin niistä puolivuosittain.

– En usko, että kukaan Ylessä antaisi painostaa itseään siten että se vaarantaisi riippumattomuuden.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.