Mainos

Talouselämä: Akavan Sture Fjäderillä rahakas sopimus – palkkio juoksisi, vaikka pesti päättyisi

Työmarkkinajärjestö Akavan puheenjohtaja saisi täyden rahallisen korvauksen kahden vuoden ajan, vaikka häviäisi Akavan puheenjohtajavaalit liittokokouksessa vuonna 2020, kertoo Talouselämä. Fjäder olisi oikeutettu korvauksiin, mikäli hän pyrkii uudelle kaudelle.

Talouselämä viittaa saamiinsa tietoihin, joiden mukaan korvaus on nimetty Fjäderin puheenjohtajasopimuksessa. Talouselämän mukaan sopimusta voi tulkita siten, että jos Fjäder asettuu ehdolle ja häviää, hänelle maksetaan silti palkkiota siihen asti, kun hän täyttää 64 vuotta ja on oikeutettu vanhuuseläkkeeseen.

Sture Fjäder valittiin viime toukokuussa kolmannen kerran Akavan puheenjohtajaksi. Puheenjohtajuus kestää neljä vuotta kerrallaan.  

Fjäder ei halua kommentoida Talouselämälle lehden tietoja sopimukseen liittyen. Hän lisää ettei halua kommentoida, että tieto kahden vuoden palkkiosta pitäisi paikkansa.

– Aion olla ehdolla vuonna 2020 ihan samalla tavalla kuin 2016. Minulla on niin paljon annettavaa vielä. Olen uudistanut tämän Akavan. Näkyvyyttä on tullut ja poliittista vaikutusvaltaa. En kommentoi mitään tämän tyyppisiä, Fjäder sanoo lehdelle.

Fjäder kuvailee tilannetta ikäväksi, jos Akavan sisäisiä papereita on vuodettu.

Akavan hallituksen varapuheenjohtaja ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ei vahvista eikä kiistä Talouselämän tietoja Fjäderin palkkiosopimuksesta.

Talouselämän mukaan Fjäderin ansiotulot ovat vuosina 2012-2015 ollut runsaat 200 000 euroa vuodessa. Fjäder kertoo lehdelle, että Akavan palkkio on noin 15 000 euroa kuukaudessa.

Fjäder on aikaisemmin julkisuudessa kritisoinut voimakkaasti ylisuuria palkkoja ja vaatinut Talouselämän mukaan myös tammikuussa viimeksi palkkamalttia. Fjäder on aikaisemminkin vaatinut palkkamalttia etenkin johtajille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.