Fjäder jatkaa Akavan johdossa äänin 578–292

MTV kysyi, kuinka massatyöttömyyttä tulisi torjua – näin vastasivat Keskuskauppakamari, Akava ja STTK 8:23
MTV kysyi, kuinka massatyöttömyyttä tulisi torjua – näin vastasivat Keskuskauppakamari, Akava ja STTK

Korkeakoulutettujen keskusjärjestön Akavan liittokokous valitsi Sture Fjäderin jatkamaan puheenjohtajana seuraavan nelivuotiskauden. Hän sai 578 ääntä.

Fjäderin haastoi puheenjohtajakisassa palvelujohtaja Maria Teikari Yhteiskunta-alan korkeakoulutetuista. Hän sai 292 ääntä. Teikarille tuli vaalin jälkeen kiitoksia häntä tukeneilta liitoilta.

– Olen iloinen, että meillä oli tarjota Marian kaltainen loistava ehdokas Akava-yhteisön luotsaamiseksi uuteen aikakauteen.

– Kampanja nosti Akava-yhteisölle tärkeitä teemoja keskusteluun, mikä oli tavoitteemmekin, YKAn toiminnanjohtaja Simo Pöyhönen sanoo tiedotteessa.

Fjäder on toiminut Akavan johdossa vuodesta 2011. Hän on 62-vuotias kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti.

Hän on kokoomuksen jäsen ja ollut työmarkkinatoiminnassa mukana vuodesta 1987. Akavaan kuuluu 36 jäsenliittoa, ja niissä on yhteensä yli 600 000 jäsentä.

Fjäderin asemasta keskusteltu

Fjäderin asemasta on leimahtanut aika ajoin kipakka keskustelu järjestön sisällä, kun hän on sanonut jotain, mikä on suututtanut akavalaisia.

Useat akavalaiset liitot esimerkiksi ärsyyntyivät kaksi vuotta sitten Fjäderin Ylellä esittämästä kommentista, jonka mukaan kouluttamattomille maahanmuuttajille voisi maksaa pienempää palkkaa, jotta he pääsisivät töihin.

Kohua nostatti myös Fjäderin sopimus, jonka mukaan hän saa Akavasta täyden korvauksen vajaan kahden vuoden ajan, vaikka hän häviäisi puheenjohtajavaalin.

Lue myös:

    Uusimmat