"Aiheuttaa hämmennystä": Akavan varapuheenjohtajat harmissaan puheenjohtaja Sture Fjäderin vaalikampanjoinnista puheenjohtajuuden aikana

Akavan puheenjohtajan pestistä luopuva Sture Fjäder MTV:n haastattelussa – näin hän kommentoi"kassakaappisopimusta" 3:15
Akavan puheenjohtajan pestistä luopuva Sture Fjäder MTV:n haastattelussa – näin hän kommentoi "kassakaappisopimusta"

Akavan varapuheenjohtajat pitävät ongelmallisena sitä, että istuva puheenjohtaja tekee eduskuntavaalikampanjaa puheenjohtajuuden aikana. Varapuheenjohtajat sanovat, että tilanne aiheuttaa hämmennystä kentällä.

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Järjestö on poliittisesti sitoutumaton ja haluaa pitää yhteyttä kaikkiin puolueisiin.

Kokoomuksen ehdokkaana ensi kevään eduskuntavaaleissa oleva Akavan väistyvä puheenjohtaja Sture Fjäder on elokuussa siirtynyt syrjään Akavan edunvalvonnasta, hallituksen johtamisesta ja vaikuttamistyöstä juuri ehdokkuuden takia.

Fjäderin kampanjointi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on silti herättänyt närkästystä Akavan kentällä.

– Akavan varapuheenjohtajat pitävät ongelmallisena, että Fjäder toimii sosiaalisessa mediassa aktiivisesti ja tekee vaalikampanjaansa samalla, kun hän on vielä Akavan puheenjohtaja. Toimintatapa aiheuttaa hämmennystä ja perusteltuja kysymyksiä erityisesti akavalaisten joukossa.

– Varapuheenjohtajat ovat keskustelleet Fjäderin kanssa tilanteesta ja palautteesta, jota liittoihin on tullut jäsenistöltä. He eivät pidä hyväksyttävänä eikä hyvän tavan mukaisena Fjäderin kampanjointia puheenjohtajuuden vielä jatkuessa, Akava tiedottaa.

Akavan varapuheenjohtajina toimivat Jari Jokinen, Salla Luomanmäki, Katarina Murto ja Mikko Salo.

Akava valitsee seuraavan puheenjohtajan marraskuun 14. päivä. Fjäder on puheenjohtaja ainakin nimellisesti siihen saakka.

Lue myös:

    Uusimmat