Taloudellista apua sodan keskelle: Ihmiset ovat osoittaneet tukeaan varaamalla ukrainalaisia Airbnb-asuntoja

"Vaatteita ja huonekaluja ei tarvita enää"– suomalaiset tarjoavat runsaasti avustuksia Ukrainaan 1:55
Videolla: Suomalaiset ovat lähettäneet runsaasti avustuksia Ukrainaan.

Ihmiset ovat osoittaneet ukrainalaisille tukensa myös majoituspalvelu Airbnb:n kautta.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Ukrainalaisia halutaan nyt auttaa monin tavoinThe Guardian kertoo, että tukea on osoitettu myös majoituspalvelu Airbnb:n kautta. 

Sivuston mukaan monet ovat osoittaneet tukensa Ukrainalle maksamalla maassa sijaitsevien Airbnb-kämppien varausmaksun, vaikka vierailu maahan ei tässä tilanteessa tulekaan kysymykseen. Näin on haluttu auttaa taloudellisesti niitä, jotka ovat päättäneet jäädä maahan tai jotka eivät sieltä pääse pois.

The Guardianin mukaan Ukrainassa on yli 300 vuokra-asuntoa tarjolla Airbnb:n kautta. 

Majoituspaikkaa voi tarjota pakolaisille

The Guardian kertoi jo aiemmin siitä, että Airbnb:n perustama Airbnb.org-järjestö rahoittaa lyhytaikaista majoitusta 100 000 Ukrainasta paenneelle. 

Airbnb.org-sivustolla puolestaan kerrotaan, että majoitustalkoisiin voi osallistua tarjoamalla itse väliaikaista majoitusta ilmaiseksi tai alennettuun hintaan. Airbnb kertoo luopuneensa majoittajan ja vieraan palvelumaksuista Airbnb.org-järjestön pakolaismajoitusten suhteen. Rahaa voi myös lahjoittaa majoitusten rahoittamiseen.

Myös Airbnb:n perustajat ovat kertoneet lahjoittaneensa rahaa lahjoitusrahastoon, joka on perustettu auttamaan Airbnb-majoittajia.

Airbnb:n toimitusjohtaja Brian Cheskyn mukaan yritys aikoo arvioida uudelleen sitä, jatketaanko toimintaa Venäjällä. Chesky kertoo, että Venäjä ei kuulu Airbnb:n suurimpiin markkina-alueisiin. 

Lue uusimmat tiedot Ukrainan sodasta.

Lue myös:

    Uusimmat