Mainos

Talotekniikkaa uhkaa lakko

Talotekniikka-alan työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät viime yönä tuloksettomina. Sähkö- ja putkimiehet uhkaavat lakolla, jollei sopimukseen päästä.

Talotekniikka-alaa uhkaa lakko. Alan työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät viime yönä tuloksettomina. Neuvottelut keskeytyivät aamuviideltä.

Sähköliiton ja Rakennusliiton neuvottelijat esittävät hallintoelimilleen työtaistelu-uhan jättämistä ensi keskiviikkona, ellei maanantaina ja tiistaina jatkuvissa neuvotteluissa päästä neuvottelutulokseen.

Mahdollinen lakko koskisi 10 500:aa Sähköliittoon kuuluvaa sähköalan ammattilaista ja 4500:aa Rakennusliittoon kuuluvaa putki- ja eristyspuolen työntekijää.

Työnantajapuolta edustavien Talotekniikkaliiton ja Sähkö- ja telealan työnantajaliiton mukaan joissain kysymyksissä edistyttiin. Tästä huolimatta neuvottelutulosta ei saavutettu.

Talotekniikka-ala on ollut helmikuun ajan sopimuksettomassa tilassa. Alalla on ylityökielto. Työehtosopimusneuvottelut aloitettiin joulukuussa.

Sähköliiton puolella erimielisyydet ovat koskeneet yleiskorotuksia, taulukkopalkkoja, ateriakorvauksia, urakkahinnoitteluja ja luottamushenkilöiden asemaa. Putkiasennuksen urakkahinnoittelussa on päästy jo aiemmin neuvottelutulokseen.

Työnantajat ovat tarjonneet 2,2 prosentin perustuntipalkkojen korotusta sekä vastaavia korotuksia urakkatöihin. Työntekijät ovat vaatineet 35 sentin (2,08) markan yleiskorotusta tuntipalkkoihin sekä putki- ja sähköasentajien palkkataulukoiden yhdistämistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.