Mainos

Talo ja omaisuus paloivat: Perhe järkyttyi – "Leijulauta voi olla verkkovirtapommi!"

Markku Finnen kotitalo tuhoutui täysin viime viikonloppuna Vantaalla. Palon uskotaan syttyneen latauksessa olleesta "leijulaudasta" eli tasapainoskootterista.

– Tasapainoskootterin valmistajien pitäisi ehdottomasti tarkistaa myyntiin tulevien laitteiden turvallisuus.  Meillä ei tullut henkilövahinkoja – meni vain talo ja omaisuus – mutta, miten käy seuraavalla kerralla, kun tasapainoskootteri räjähtää. Sehän voi olla pahimmillaan verkkovirtapommi, Markku Finne pohtii surullisena palaneen talonsa raunioilla. 

Viime lauantaina perheen teini-ikäinen poika ja hänen ystävänsä laittoivat tuliterän tasapainoskootterin eli leijulaudan latautumaan olohuoneeseen. Reilun tunnin kuluttua pojat havahtuivat laittesta kuuluvaan sihisevään ääneen. 

– Kun pojat käänsivät päänsä, leijulaudasta leimahti noin metrin korkuinen liekki. Pojat lähtivät hakemaan jotain, millä palon voisi sammuttaa, mutta siinä vaiheessa tuli oli jo levinnyt. Hetken päästä leijulauta räjähti, kuvailee Markku Finne lauantaiyön järkyttäviä tapahtumia. 

Finnen perhe menetti tulipalossa sekä kodin että kaiken omaisuutensa. Raunioista löytyi vain muutama tunnistettava esine. Markku Finnen mukaan koko perheellä tunteet vaihtelevat voimakkaasti laidasta laitaan. Tilanteen sulattelu ja surutyö kestävät pitkään. Perhe etsii parhaillaan väliaikaista kotia.

Latauksen vahtiminen ei ratkaise ongelmaa

Markku Finne ei tiennyt tasapainoskoottereiden latausriskistä ennen perhettä kohdannutta onnettomuutta. Jälkikäteen hän on kuullut muun muassa Tukesin ja Poliisin neuvoista, joiden mukaan tehokasta akkua ei saisi jättää yksin latautumaan. 

– Kuten meidän tapauksemme todistaa, latautuvan laitteenlähellä oleminen on erittäin huono idea. Talon lisäksi pojillekin olisi voinut käydä todella huonosti. Kyllä leijulautojen ja muiden vastaavanlaisia akkuja käyttävien laitteiden käyttöturvallisuus pitää pystyä takaamaan muilla keinoin, Finne painottaa.

2:11

0:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.