Järkyttävä kotiinpaluu: Salolaisperhe jätti astianpesukoneen päälle ja lähti harrastuksiin – laitteesta syttynyt tulipalo tuhosi kodin ja tappoi perheen koirat

4:20
MTV Uutiset Live: Mistä palo saa useimmiten alkunsa kotona? Tukes kertoo yleisimmät syyt tulipalolle.

Käynnissä ollut astianpesukone syttyi keskiviikkoiltana tyhjässä kodissa Salossa ja aiheutti rakennuspalon.

Salolaisperhe ei voinut edes aavistaa, kuinka karu kotiinpaluu heitä odottaisi. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Markus Rautio kertoo, että koko perhe oli poistunut kaksikerroksisesta omakotitalosta harrastuksiin ja jättänyt astianpesukoneen päälle valvomatta.

– Sillä aikaa se oli syttynyt palamaan, koska siihen oli todennäköisesti tullut sähkövika. Naapuri oli havainnut, että räystään alta tulee savua ja soittanut hätäkeskukseen. Alkutilanne oli hurja, mutta se saatiin nopeasti hallintaan, Rautio sanoo.

Omakotitalon alakerta kärsi mittavat vahingot, se on palomestarin mukaan asuinkelvoton ja vaatii perusteellista remonttia. Talossa olleet kaksi koiraa kuoli, kissa oli paennut kellarikerrokseen ja se saatiin pelastettua.

Raution mukaan kyseessä ei valitettavasti ole millään tavalla ainutlaatuinen tilanne, vaan kodinkoneet syttyvät palamaan useita kertoja vuodessa.

– Tästä voisi kukin ottaa opiksi, että päällä olevia kodinkoneita ei saisi jättää valvomatta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja