Sivusto: MM-rallikalenterin yllä leijailee suuria kysymysmerkkejä – kausi päättyy pahimmassa tapauksessa jo sunnuntaina

Alun perin 14 osakilpailun mittaiseksi suunniteltu MM-rallikausi typistyi koronakriisin vuoksi vain seitsemään osakilpailuun. Lajipiireissä arvostettu toimittaja David Evans kirjoittaa nyt Dirtfish-sivustolla, että marraskuulle suunniteltu, Belgiassa ajettava Ypres-ralli saattaa jäädä kokonaan ajamatta.

Syynä Ypres-rallin yllä leijuville kysymysmerkeille on Euroopan ja Belgian yhä heikentyvä koronatilanne. Belgian tämänhetkinen tilanne on päivittäisten tapausten lukumäärällä mitattuna jopa paljon huonompi kuin keväällä.

Epäilyksistä huolimatta belgialaiset kilpailunjärjestäjät vakuuttavat Dirtfishille, että Ypres-ralli ajetaan suunnitelmien mukaisesti.

Mikäli Belgiassa ei ajeta, kausi saattaa päättyä jo sunnuntaina, kun nyt käynnissä olevan Sardinian MM-rallin viimeinen erikoiskoe on ajettu. Tässä tapauksessa Toyotan Elfyn Evans olisi jo kaksin käsin kiinni MM-tittelissä. Evansin johto tallikaveri Sébastien Ogieriin nähden on tällä hetkellä 18 pistettä.

MM-sarjan promoottori ja FIA ovat tehneet viime viikkoina hartiavoimin töitä saadakseen kalenteriin mahdutettua vielä yhden osakilpailun, joka ajettaisiin joulukuussa Monzassa, Italiassa.

Dirtfishin tietojen mukaan osapuolilla on kuitenkin ollut merkittävä mielipide-ero siitä, mitä italialaisten pitäisi maksaa toisen maassa järjestettävän MM-osakilpailun järjestelyoikeuksista.

– Tallit ovat tehneet selväksi, että he haluavat tietää Monzan-kisan kohtalosta ennen kuin Sardinian MM-ralli alkaa perjantaiaamuna, David Evans kirjoittaa.

Sardinian MM-ralli on jo käynnissä, joten Monzan-kilpailun kohtalon pitäisi olla tiedossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja