Tallipaikkaa etsivä Valtteri Bottas myöntää keskustelut Mercedes-leirin kanssa

Valtteri Bottaksen sopimus Sauberin kanssa umpeutuu kuluvan kauden päätteeksi ja huhumylly suomalaisässän tulevasta työnantajasta on käynyt kuumana. Bottas kommentoi Mirrorin haastattelussa myös huhuissa ollutta mahdollista Mercedes-kytköstä.

Bottasta on puheissa soviteltu ensi kaudelle muun muassa Alpinen ja viime aikoina vahvimmin Williamsin ohjaimiin, mutta onpa huhuissa ollut myös suomalaisen entinen työnantaja Mercedes. Bottas ajoi Mercedeksellä Lewis Hamiltonin tallikaverina vuodet 2017–2021, kunnes teki tilaa George Russellille ja jatkoi matkaansa Alfa Romeolle.

Ensi kaudeksi Mercedekseltä on vapautumassa toinen kuljettajan istuin, kun Hamilton siirtyy kauden päätyttyä Ferrarille. Brittimestarin seuraajaksi on soviteltu F2-sarjassa ajavaa tallin 17-vuotiasta lupausta Andrea Kimi Antonellia, mutta Mercedes saattaa haluta ajaa italialaista sisään sarjaan ensin pienemmässä tallissa. Tässä tapauksessa Mercedes tarvitsisi ensi kaudeksi luotettavan aisaparin Russellille, ja vanha tuttu Bottas voisi hyvin täyttää vaatimukset. 

Englantilaisen Mirrorin haastattelussa Bottas myöntää keskustelleensa Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin kanssa. Paluu Mercedekselle vuoden sopimuksella ei suomalaiskuskin mukaan kuitenkaan ole hänen listallaan kärkisijoilla.

– En usko, että paikan täyttäminen vuodeksi on mitä haluan tai tarvitsen tällä hetkellä, Bottas sanoi Mirrorille.

– Haluan useamman vuoden sopimuksen ja selkeän suunnitelman, jonka eteen työskennellä tulevat vuodet. Uskon, että tarvitsen sitä. Hyvän haasteen ja selkeän suunnitelman. Jos ajaisin vain vuoden, olisin sen jälkeen taas lähtöruudussa etsimässä seuraavaa paikkaa. Olen hyvä ystävä Toton kanssa, joten tietysti olemme puhuneet kaikesta.

Lue myös:

    Uusimmat