Uutta tietoa Valtteri Bottaksesta – suomalainen vahvasti tyrkyllä tuttuun F1-talliin

Tulosruutu: George Russell ajoi dramaattisen Itävallan GP:n voittoon

F1:n kuljettajamarkkinoilla käy nyt kuhina.

Kaikista suurin jytky nähtiin jo alkuvuodesta, kun lajin seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ilmoitti jättävänsä Mercedeksen tämän kauden jälkeen. Hamilton siirtyy Ferrarille, mikä tietää sitä, että espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz vaihtaa maisemaa.

Sainzia on viety jo tovin ajan Williamsin suuntaan. Tähän kytkökseen on tullut kuitenkin käänne, sillä lähteiden mukaan Williams on turhautunut siihen, miten Sainzin leiri on viivytellyt tallipäätöksen kanssa.

The Racen toimittajat Glenn Freeman ja Scott Mitchell-Malm raportoivat, että Sainz on kääntänyt katseensa Alpinen suuntaan. Syynä on se, että Alpine on lähtemässä hyvin todennäköisesti Mercedeksen kelkkaan.

Taustalla on moottorikytkös. Mercedes etsii tällä hetkellä uutta voimalähdekumppania, kun sen nykyinen yhteistyötaho Aston Martin käyttää jatkossa Hondan moottoreita. Alpine taas on tyrkyllä Aston Martinin paikalle Mercedeksen uudeksi kumppaniksi.

F1-varikolla on povattu, että Mercedes on vahvoilla, kun formuloiden uudet moottorisäännöt astuvat voimaan vuonna 2026. Tuolloin moottoreiden sähköosuus nousee merkittävästi nykyisestä.

Tämä kytkös eli Mercedes-linkki kiinnostaa puolestaan Sainzia. Alpinella on Renault-taustansa myötä enemmän rahaa ja voimaa takana kuin Williamsilla.

Alpine on kuljettajamarkkinoilla, sillä se ilmoitti aiemmin, että ranskalaiskuski Esteban Ocon ei jatka tallin riveissä ensi kaudella.

Mitchell-Malmin ja Freemanin mukaan Williams on nyt sekä Oconin että tällä hetkellä Sauberilla ajavan Valtteri Bottaksen perässä.

– Williamsin tallipäällikkö James Vowles tuntee heidät hyvin Mercedes-vuosien varrelta. Bottas ajoi tallissa vuosina 2017–21 ja Ocon oli tallin vara- ja simulaattorikuljettaja, Freeman selittää YouTubessa jaetulla videolla.

The Racen toimittajat paljastivat myös uutta tietoa Bottakseen liittyen.

– Olemme kuulleet, että Williams suosii Bottasta, koska Ocon on aiheuttanut liikaa sisäistä turbulenssia tallikavereidensa kanssa, Freeman totesi.

Freeman viittaa tällä siihen, miten Ocon on aiheuttanut hässäkkää sekä Racing Pointilla (entinen Force India) että Alpinella. Tästä on saatu osoituksia jatkuvalla syötöllä.

Williams on Alpinen tapaan kuljettajamarkkinoilla, sillä brittitallin nykykuljettaja Logan Sargeant ei hyvin todennäköisesti jatka Williamsilla enää tämän kauden jälkeen. 23-vuotias Sargeant ei ole pystynyt vastaamaan hänen tallikaverinsa Alex Albonin vauhtiin viimeisten puolentoista kauden aikana.

Mikäli Bottas päätyy Williamsille, hän palaa tuttuun talliin. Bottas aloitti oman F1-uransa juuri Williamsilla, missä hän ajoi kausien 2013–16 aikana.

Hän siirtyi Williamsilta Mercedekselle, kun Nico Rosberg päätti yllättäen lopettaa uransa maailmanmestaruutensa jälkeen.

Bottas on ajanut Sauberilla (entinen Alfa Romeo) kaudesta 2022 lähtien. Hänen nykysopimuksensa päättyy tämän kauden jälkeen.

Bottasta on huhuttu Williamsin lisäksi myös Alpinelle. Yksi vaihtoehto on myös se, että hän jatkaisi uraansa Sauberilla eli piakkoin Audiksi muuttuvassa tallissa.

Lue myös:

    Uusimmat