F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Talli selvitti, mistä F1-kuski sai koronaviruksen: epäilykset kohdistuvat kokkiin, jonka avulla oli tarkoitus minimoida riskit – "Hän teki kaikki varotoimenpiteet"

3:33
Tulosruutu kertoi Sergio Pérezin koronatartunnasta 31.7.

Sergio Pérez joutui olemaan sivussa kahdesta F1-sarjan osakilpailusta saatuaan koronavirustartunnan. Spekulaatiot siitä, mistä Pérez tartuntansa sai, ovat käyneet kuumina.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kun tieto ensimmäisestä positiivisesta testituloksesta tuli julki kaksi viikkoa sitten, Pérez sai osakseen kritiikkiä siitä, että hän oli todistettavasti käynyt Unkarin GP:n ja Britannian GP:n välissä kotimassaan Meksikossa ja Sardinian saarella Italiassa.

Pérez kertoi Meksikon-matkansa syyksi sen, että hän kävi tapaamassa sairaalaan joutunutta äitiään, mutta nämä selitykset eivät uponneet kaikkiin. F1-mediassa on ollut viime viikkoina esillä epäilyksiä, joiden mukaan Pérez olisi tavannut kotimaassaan upporikkaan sponsorinsa Carlos Slimin.

– Pidän tuota erittäin epäammattimaisena, koska se on täyttä valetta. Menin Meksikoon kahdeksi päiväksi tapaamaan äitiäni, ja huolehdin kaikista varotoimenpiteistä. Olin siellä kaksi päivää, ja tulin sitten takaisin Eurooppaan.

Racing Pointin tallipäällikön Otmar Szafnauerin mukaan talli on tullut tutkimuksissaan siihen lopputulokseen, että Pérez ei saanut taruntaa Meksikon-matkallaan vaan vasta sen jälkeen.

– Käsittääksemme hän sai sen yhdeltä yksityiskokilta, jonka hän oli palkannut, Szafnauer sanoi RaceFansin mukaan Sky Sportsin haastattelussa.

Ironista kyllä, Pérez oli palkannut kokin välttääkseen yleisillä paikoilla käymisen ja tartunnan saamisen.

– Hän teki kaikki varotoimenpiteet: lensi yksityiskoneella ja pysyi vanhempiensa luona eikä käynyt ulkona syömässä. Kun hän palasi Eurooppaan, hän palkkasi kokin, jotta hänen ei tarvitsisi käydä ravintoloissa. Uskomme, että hän sai tartunnan kokilta, Szafnauer sanoi.

F1:n ohjeistusten mukaan kuljettajien tulisi pysyä kisojen välissä oman koronakuplansa sisällä ja olla tekemisissä vain muutamien ihmisten kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja