Tällaista suoritusta Jesse Puljujärvi ei ollut Penguinsissa vielä tehnyt – Sidney Crosby nousi kaikkien aikojen pelaajan rinnalle

Jesse Puljujärvi petaa läpiajon karvauksensa jälkeen – NHL-kauden ensimmäinen syöttöpiste 0:34
Näin Jesse Puljujärvi petasi voittomaalin karvauksensa jälkeen – suomalaiselta väkevä esityö Emil Bemströmin läpiajoon.

Jesse Puljujärvi syötti voittomaalin Pittsburgh Penguinsin kukistettua New York Rangersin vieraissa lukemin 5–2. Tehoja takonut Sidney Crosby puolestaan nousi jääkiekon NHL:n piste per peli -kausissa tilastokärki Wayne Gretzkyn rinnalle.

Ensimmäistä kauttaan Penguinsissa pelaava Puljujärvi haali tililleen NHL-sesongin ensimmäisen syöttöpisteensä. Hän karvasi kolmannessa erässä kiekon puolustuspäässä Will Cuyllelta ja vapautti Emil Bemströmin läpiajoon, josta ruotsalaishyökkääjä iski voittomaaliksi muodostuneen 3–0-osuman.

Näet Puljujärven alustaman voittomaalin ylälaidan videolta.

Puljujärvellä on nyt NHL-kauden 17 ottelustaan tehopisteet 3+1=4.

Ottelun ykköstähtenä tuikki Penguins-kapteeni Sidney Crosby paunoin 2+1=3. Viimeinen pinna, ottelun päätösmaali, syntyi Crosbyn lavasta viimeisellä minuutilla tyhjään rysään.

Crosbylla on nyt tältä NHL-sesongilta 74 pelistä pisteet 37+45=82. Kanadalaiskonkari varmisti pelaavansa jälleen runkosarjan vähintään piste per -tahtia.

Crosby on yltänyt piste per -peli tahtiin jokaisella NHL-kaudellaan – hän on tähän mennessä tehnyt aina enemmän pisteitä kuin pelannut runkosarjaotteluita.

Crosby nousi 19. piste per peli -sesongillaan tasoihin tilastokärjessä olleen, kaikkien aikojen jääkiekkoilijana pidetyn Wayne Gretzkyn kanssa.

Kaapo Kakko maalasi

Suomalaisista ottelussa tehopisteen keräsi myös New York Rangersin hyökkääjä Kaapo Kakko.

Kakko teki Rangersin 1–3-kavennuksen 51 sekuntia Puljujärven alustaman Penguinsin voittomaalin jälkeen.

Kakko viritti kudin suoraan Adam Foxin syötöstä, ja laukaus pienestä kulmasta painui täpärästi häkkiin (video alla).

Kaapo Kakko onnistuu maalaamaan täpärästi pienestä kulmasta 0:41
Katso, miten Kaapo Kakon laukaus ylitti maaliviivan pienestä kulmasta.

Kakon plakkariin on tältä NHL-kaudelta kertynyt 18 (12+6) tehopistettä 54 ottelussa.