Tällaista on ministerien viestintäkoulutus – kulttuuriministeri Hanna Kosonen kertoo MTV:lle saamistaan opeista: "Ei höpötellä ihan mitä sattuu"

3:37
Ministeri Hanna Kosonen (kesk.) kertoo, mitä oppi hänelle kustannetussa viestintäkoulutuksessa. Katso Viiden jälkeen -ohjelman haastattelu!

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) kymmenien tuhansien eurojen viestintäkoulutus on ollut yksi eilisen ja tämän päivän kuumia puheenaiheita. Tiede-, kulttuuri- ja urheiluministeri Hanna Kosonen (kesk.) kertoo MTV:lle oman kokemuksensa koulutuksesta.

Ministeri Kosonen on saanut Tekiriltä viestintäkoulutusta maaliskuun alussa yhden kerran. Hintalappu koulutukselle oli 2 480 euroa.

– Olen ollut neljä vuotta kansanedustajana ja nyt vuoden ministerinä ja näissä tv-esiintymisissä olen ollut aika harvoin. Nyt on ministerinä tullut käytyä vähän enemmän, kansanedustajana oli ehkä pari kertaa. 

Opetus- ja kulttuuriministeriön viestintäjohtajan suosituksesta hän kertoo käyneensä "pienessä koulutuksessa".

– Siitä oli hyötyjä: käytiin läpi kameratyöskentelyä ja katsottiin videolta sitten se nauha. Mietittiin, miten voisi toimia paremmin näissä tilanteissa. Olla selkeämpi, ei höpötellä ihan mitä sattuu, Kosonen sanoo.

– Tässähän me nyt ollaan kumpikin ja olet käyttänyt niitä oppeja! naurahtaa ohjelman juontaja Baba Lybeck.

Kosonen kokee osaltaan kohtuulliseksi, että hänellä on ollut mahdollisuus käydä kerran ministeriön kustantamassa koulutuksessa.

– Ministeri joutuu olemaan esillä; edustamaan Suomea, ministeriötä ja sen ajamia asioita. Viestintä- ja esiintymistaito on oleellista, hän sanoo.

Katso haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmasta artikkelin alussa olevalta videolta!

15:34
Katso videolta haastattelu kokonaisuudessaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja