Mainos

Tällaista on maailman rikkaimpien ihmisten lasten elämä: "Se, että antaa lapsille valtavia summia, ei ole palvelus"

Vaikka vanhemmilla olisi miljardeja, lapset eivät aina ole hemmoteltuja. Tällaista on maailman rikkaimpien ihmisten lasten elämä!

Bill ja Melinda Gatesilla on kolme lasta. Microsoftin perustaja Bill pitää ykkössijaa Forbesin rikkaimmat-listalla vuonna 2017. Gatesit ovat ohjanneet suurimman osan miljardiomaisuudestaan hyväntekeväisyyteen, ja Billin mukaan lapset ovat "ylpeitä" siitä, etteivät vanhemmat ole keränneet heille massiivisia rahastoja.

– Lapsemme saavat hyvän koulutuksen ja hieman rahaa, jotta heidän elämänsä ei koskaan ole huonoa, mutta he menevät ja aloittavat omat uransa. Se, että antaa lapsille valtavia summia, ei ole palvelus lapsille. Se vääristää kaikkea, mitä he tekevät, Gates kommentoi Business Insider -lehdelle vuonna 2016.

Jennifer. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jennifer ja Melinda Gates. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Gatesien perheessä on 18-vuotias Rory-poika sekä kaksi tyttöä. Perheen nuorin, Phoebe, on vasta 15-vuotias. Hän opiskelee yksityiskoulussa, joka kustantaa 33 000 dollaria vuodessa. Perheen vanhin tytär, Jennifer, opiskelee yliopistossa ja harrastaa ratsastusta. Lapsuudessaan hän sai käyttää kotona vain rajoitetusti teknologiaa!

Vitonen viikkorahaa

Muun muassa Windowsin ja Linuxin käyttämän Oracle-tietokannan kehittäjällä Larry Ellisonilla on useista avioliitoistaan kaksi lasta. Ellisonin omaisuuden arvo on kymmeniä miljardeja, mutta lapsia ei silti ole hemmoteltu: Ellisonin kolmas vaimo antoi lapsille viiden dollarin palkkion viikoittaisista kotitöistä!

Larry tyttärensä kanssa vuonna 2004. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Ellisonin tytär Megan, 31, sai 25-vuotislahjakseen miljoonien ennakkoperinnön, jolla hän perusti oman tuotantoyhtiön. Megan toimii elokuvatuottajana. Myös hänen veljensä David, 24, tuottaa elokuvia. Hän kävi lentotunneilla jo ennen 16-vuotispäiväänsä, ja on ammatiltaan myös pilotti.

Lapsia on koulutettu kotona

Verkkokauppa Amazonin perustaja Jeff Bezosin omaisuus on arvoltaan lähes sata miljardia. Mies oli kolmantena Forbesin rikkaimmat-listalla vuonna 2017. Hänellä on kolme poikaa ja yksi tytär. 

Perhe asui vuoteen 1999 asti vuokralla asunnossa, jossa oli vain yksi makuuhuone. Nyt he omistavat viisi taloa! Perheystävä paljasti Vogue-lehdelle, että perhe on niin "normaali" ja "läheinen", että se on jo "lähes epänormaalia".

Lapsia on opetettu kotona, eivätkä vanhemmat käyttäneet lastenhoitajia. Lapset harrastavat urheilua, heitä viedään matkoille ja he ovat myös opiskelleet esimerkiksi mandariinikiinaa. 

"Saat olla lapsi vain kerran"

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg oli viidentenä Forbesin rikkaimmat-listalla vuonna 2017. Miehellä on kaksi lasta vaimonsa Priscilla Chanin kanssa.

Ensimmäisen lapsensa syntymän jälkeen pari lahjoitti 99 prosenttia Facebook-osakkeistaan esikoisensa kunniaksi perustettuun Chan Zuckerberg Initiative -hankkeeseen, joka on lahjoittanut rahaa muun muassa kouluille ja sairaaloille.

Mark Zuckerberg tyttärensä kanssa. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

The Telegraph -lehden mukaan Zuckerberg haluaa tytärtensä nauttivan ulkoilmasta ja kasvavan ulkosalla sen sijaan, että nämä käyttäisivät teknologiaa sisätiloissa. Pari julkaisi vuonna 2017 syntyneelle August-tyttärelleen kirjeen, jossa he toivoivat, että tämä saa viettää aikaa luonnossa, haisella kukkia ja kerätä lehtiä.

– Lapsuus on maagista. Saat olla lapsi vain kerran, joten älä käytä lapsuuttasi huolehtien tulevaisuudestasi liikaa. Sinulla on meidät sitä varten, ja teemme kaiken, minkä vain voimme, varmistaaksemme, että maailma on parempi paikka sinulle ja kaikille sukupolvesi lapsille, pari kirjoitti.

***

15:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.