Tällaista oli Uudenmaan rajalla iltapäivällä – katso raportti tien päältä

Säntäävätkö uusimaalaiset mökille? MTV seuraa perjantai-iltapäivän liikennettä 4:31
Katso liikennetilanne perjantai-iltapäivällä MTV Uutiset Livestä!

Uudenmaan maakunnan rajat avattiin keskiviikkona 15. huhtikuuta, vaikka niiden oli tarkoitus olla suljettuna tämän viikon sunnuntaihin saakka. Sulkujen purkamisesta huolimatta esimerkiksi mökeille matkustamista ei edelleenkään suositella.

Perjantai-iltapäivällä Hämeenlinnanväylällä liikenne on tasaisen vilkasta molempiin suuntiin, mutta ei ruuhkia ei ole näkyvissä. Asian varmistaa myös liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki.

– Liikennettä on suunnilleen saman verran kuin ennen Uudenmaan sulkemista. Koronaepidemia on kuitenkin laskenut liikennemääriä normaaliin perjantaihin mennessä noin 30 prosenttia, Tarkki kertoo.

Liikennemääristä ei tässä vaiheessa kuitenkaan pystytä päättelemään, onko mökkiliikenne lisääntynyt Uudenmaan avauduttua. 

VR:n junissa runsaasti varattuja paikkoja

Uudenmaan rajat ollessa suljettuna, VR:n junamatkustajamäärä romahti. Tämän hetkinen junien varaustilanne paljastaa, että osassa illan junissa varattuja paikkoja on huomattavasti enemmän, kuin Uudenmaan sulkemisen aikana.

Osa vaunuista on täyteen varattu ja osassa on puolestaan väljempää esimerkiksi Ouluun, Rovaniemelle ja Kuopioon suuntaavilla junilla.

VR:n viestinnästä vahvistettiin MTV Uutisille, että varauskäytäntöihin ei ole tullut muutoksia, vaan junan kaikki paikat ovat normaalisti varattavana.

Katso tuore liikenneraportti ylläolevalta videolta MTV Uutiset Livestä! 

Lue myös:

    Uusimmat