Mainos

Video: Autot, bussit ja junat ääriään myöten täynnä – MTV mukana menoruuhkassa

2:03

Juhannuksen menoliikenne on käynnissä. Liikennevirta pääkaupunkiseudulta poispäin on katkeamaton niin teillä kuin raiteillakin.

MTV Uutiset seuraa menoliikennettä valtatie 4:llä Mäntsälässä klo 18.40 alkavassa nettilivessä sekä Seitsemän uutisissa. Haastateltavana on ylikonstaapeli Tuomo Markoff Helsingin poliisilaitokselta.

Liikenneviraston ennusteen mukaan pääkaupunkiseudun kehä- ja ulosmenotiet ruuhkautuvat eniten, esimerkiksi valtatiellä 4 on puolet enemmän liikennettä kuin tavanomaisena kesäviikonloppuna.

Juhannuksen menoliikenteen huippu ajoittuu tänään iltapäivästä alkuiltaan sekä jonkin verran huomiselle, ennustaa Liikennevirasto.

– Jonoja voi syntyä myös Turun saariston lautoille ja suosittujen juhannustapahtumien läheisyyteen, toteaa tiedotteessa liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen Liikennevirastosta. 

Pahimmillaan keskinopeudet saattavat laskea ruuhkatuntien aikana useita kymmeniä kilometrejä tunnissa normaalia alemmas. 

Myös tietyöt hidastavat liikennettä eri puolilla Suomea. Hidastavia tietyötä on ainakin Leppävirran ja Kuopion välillä, välillä Kouvola-Lappeenranta sekä Turun ja Porin välillä. 

Junalipuista 95 prosenttia oli myyty jo maanantaina. Myös linja-autoissa on täyttä, mutta yksittäisiä paikkoja on yhä vapaana.

Viisainta lienee varautua ruuhkiin ja pitkään matka-aikaan, ja yllättyä iloisesti, jos ei menekään yöhön asti.

8:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.