Tällaisena Jussi Vatanen kokee työskentelyn Aki Kaurismäen kanssa: "Olihan se sillä tavalla erilaista"

Alma Pöysti ja Jussi Vatanen Cannesin elokuvajuhlien pyörteissä: "Onhan tämä surrealistista" 2:49
Katso videolta, miltä pyöritys Cannesissa on Jussi Vatasesta ja Alma Pöystistä tuntunut ja millä mielin he odottavat palkintoseremoniaa.

Näyttelijä Jussi Vatanen tähdittää Aki Kaurismäen elokuvaa nimeltään Kuolleet lehdet.

Cannesin elokuvajuhlat huipentuvat palkintogaalaan, joka järjestetään lauantaina 27. toukokuuta. Ehdolla on muun muassa ohjaaja-käsikirjoittaja Aki Kaurismäen  elokuva Kuolleet lehdet, jota tähdittävät näyttelijät Jussi Vatanen ja Alma Pöysti

Vatanen ei osaa sen kummemmin kertoa, millä perusteilla Kaurismäki heidät teokseensa valitsi.

– Oli ilmeisesti nähnyt minun ja Alman aikaisempia töitä. Tuli soitto, haluaisinko tulla tapaamaan häntä. Olihan se todella kiinnostavaa, ja tietysti haluaa olla tuollaisessa projektissa mukana, kun Aki taisi muutama vuosi sitten mainita, ettei ole välttämättä enää elokuvia tekemässä, Vatanen kertoi MTV Uutisille Cannesista 25. toukokuuta.

Kaurismäen kanssa työskentelyä Vatanen pitää varsin mukavana. Kaurismäki on hyvin omanlaisensa ja hänellä on elokuvissaan usein erikoinen tyylilaji.

– Kuvauksissa näkyi, että Akin visio on todella kirkas siitä, mitä hän haluaa. Näyttelijälle se on kiva asia. Tietää puitteet ja raamit, missä täytyy toimia. Olihan se sillä tavalla erilaista, että Aki käyttää vielä oikeaa filmikameraa. En ole koskaan aiemmin mitään sellaiselle kuvannut. Rento ja ammattitaitoinen tunnelma.

Vaikka Kaurismäen visio on selkeä, niin Vatasen mukaan hän kuitenkin kuuntelee aina työryhmää ja näyttelijöitä. Tosin hän on miettinyt kaiken hyvin valmiiksi ennen kuin elokuvaa aletaan edes kuvata.

– Ei siinä ollut oikeastaan edes sellainen olo, että tekisi hirveästi mieli ehdotella tai kyseenalaistaa mitään. Kaikki tuntui niin valmiilta ja hyvältä. Aki on hyvä kirjoittaja. Käsikirjoitus oli jo itsessään melkoinen luomus. Hän on hyvä tiivistämään, että se on kuin runoutta. Pystyy vähillä sanoilla sanomaan paljon ajatuksia, tunteita ja tunnelmia.

Cannesin kohokohdaksi Vatanen nostaa elokuvan ensi-illan maanantaina 22. toukokuuta. Siellä huomasi, että Kaurismäellä on Cannesissa aivan oma fanikuntansa.

Kaurismäki hauskuutti mediaa lehdistötilaisuudessa 24. toukokuuta tuttuun tyylinsä heittämällä joidenkin kysymysten vastaukset aivan leikiksi.

– Minusta se oli todella mukava tilaisuus. Ihmiset osoittivat arvostusta ja kunniaa Akia kohtaa. Ehkä se on itselle aika jännittävää, kun joutuu käyttämään vierasta kieltä. Suomella pystyy kuitenkin ilmaisemaan itseään paremmin kuin muilla kielillä. Ihan hyvinhän se meni. Aki on nopea sanankäyttäjä ja hänen älynsä leikkaa nopeasti. Hienoja ja sujuvia vastauksia hän pystyy antamaan pahoihinkin kysymyksiin.

Katso videolta, miltä pyöritys Cannesissa on Alma Pöystistä ja Jussi Vatasesta tuntunut ja millä mielin he odottavat palkintoseremoniaa.

Lue myös:

    Uusimmat