Tällaisen korun tulisi löytyä jokaisen korulippaasta

Helminauhoja ja kultaketjuja, rintarosseja ja riipuksia....Koruja on joka lähtöön. Mutta millainen koru on juuri nyt se kaikkein muodikkain? Entä millaiset korut pitävät pintansa sesongista toiseen?

Suomen Ellen päätoimittaja Mirva Saukkola paljastaa, millaiset koristeet säihkyvät juuri nyt korumuodin huipulla.

– Koruissa saa olla näköä, kokoa ja värejä. Kevään pukukoruissa muun muassa kukka-aiheet ja etninen tunnelma ovat palanneet pinnalle, Mirva kertoo.

Muoti ei kuitenkaan määritä korujen käyttöä samalla tavalla kuin muistot. Ikimuodikkaita koruja ovat ne kaikkein merkityksellisimmät, sillä niiden viehätys säilyy jopa sukupolvelta toiselle.

– Mielestäni korut, joilla on erityinen merkitys käyttäjälleen, kestävät aina aikaa. On kyse sitten lahjaksi saadusta medaljonkiriipuksesta tai isoäidiltä peritystä rintaneulasta, nämä korut eivät jää pelkiksi somisteiksi, vaan niihin liittyy muistoja ja tunteita, Mirva toteaa.

– Ehkä siksi kauniit vintage-korut pitävät pintansa, hän pohtii.

Suomalaiset säästeliäitä korujen käyttäjiä

Mirvan mukaan jokaisen naisen korulippaasta tulisi löytyä korun, joka saa hänet tuntemaan itsensä kauniiksi. Takuuvarmoja tyylineuvoja korujen suhteen on hänestä mahdoton antaa.

– Korun tyylin määräävät käyttäjän omat mieltymykset. Rokkitytölle isot korvarenkaat voivat olla se tärkein juttu, kun taas klassinen leidi ehkä haluaa pukea helminauhan jopa farkkujen seuraksi.

Mirva on havainnut, että suomalaiset ovat muita eurooppalaisia säästeliäämpiä korujen käyttäjiä. Suomalaiset arvostavat koruissa selkeyttä, kun taas esimerkiksi Etelä-Euroopassa näyttävyys on kunniassa.

Koruja voi arvostaa myös toisella tapaa, sillä arvokorut ovat erinomainen sijoituskohde.

– Niin vanhat antiikkikorut kuin modernien mestarien, kuten Björn Weckströmin hopealuomukset, ovat viime aikoina olleet esimerkiksi huutokaupoissa tavoiteltuja, Mirva vinkkaa.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja