Tällainen on ylistetty suomalaisravintola Kanadassa – "maailman parhaat letut"

Yli 12 000 kanadansuomalaisen asuttamassa Thunder Bayn kaupungissa sijaitsee tunnettu, suomalainen ravintola, The Hoito.

Makuja-sivustolla kerrottiin perjantaina kanadalaistoimittajan rakkaudesta suomalaisia lettuja kohtaan. Naistoimittaja Rosen ei suinkaan ole ainoa kanadalainen, joka on hurahtanut suomalaisiin lettuihin. Kanadassa toimiva suomalaisravintola The Hoito tarjoilee kävijöiden mukaan maailman parhaat letut.

"Ravintolassa on aina jonoa"

The Hoito -ravintola nousee korkealle internetin ravintola-arvioissa. Esimerkiksi Urbanspoon.com-palvelussa ravintola saa 90-prosentin kannatuksen käyttäjien keskuudessa.

– Ravintolaan on aina jonoa, joten suunnittele visiitti etukäteen. Ehdottomasti hyvää suomalaista kotiruokaa. Rakastan suomalaisia lettuja, joita Hoidossa tarjoillaan, mutta erityisesti karjalanpaisti on ainutlaatuista kylmänä talvi-iltana. Ruisleipä on tuoretta ja leivottu läheisessä leipomossa. Suosittelen Hoitoa kaikille, jotka käyvät Thunder Bayssa, ylistää Urbanspoon.comin käyttäjä.

"Finnish pancakes" eli suomeksi letut, ovat suosittu puheenaihe internetin keskustelupalstoilla. Montrealista kotoisin oleva Jgonsh jakaa kokemuksensa TripAdvisorissa, mutta kritiikiltä ei ravintola selviä.

– Kun saavuin Thunder Bayhin, minua kehotettiin kokeilemaan pannukakkuja The Hoidossa. Sisääntulo, henkilökunta, sisustus, tunnelma sekä reseptit ja menu, olivat kaikki pysyneet vaatimattomina ja muuttumattomina vuodesta 1980. Pannukakut sen sijaan piristivät koko päivän. Ne ovat kevyitä, ilmavia, ohuita ja leveitä, ja sopivat nautittavaksi mihin aikaan päivästä tahansa, kehuu Jgonsh.

Missä on vaahterasiirappi?

Mies kertoo kuitenkin pahoittaneen mielensä vaahterasiirapin puutteesta. Siirappi kun on kanadalaisten ehdoton herkku lettujen päälle.

– Muista ottaa oma pullo vaahterasiirappia mukaasi ravintolaan, Jgnosh neuvoo.

Myös Globe and Mail -lehden toimittaja Ian Brown kiinnittää Hoidossa käydessään huomiota pannukakkujen ohueen koostumukseen, mutta kertoo saaneensa pienen määrän siirappia lettunsa päälle.

– Menen Hoitoon kun olen nälkäinen, enkä jaksa tehdä aamiaista. Jos tilaat munia ja pekonia, ruoka on kuin missä tahansa muualla. Syö sen sijaan suomalaista ruokaa, eli lettuja, riisipuuroa ja makkaraa. Se on todella hyvää edullisella hinnalla.

Kaupungin parhaat suomalaiset pannukakut

Northern Ontario -matkailusivusto muistuttaa pannukakkujen ainutlaatuisuudesta, ja Restaurantica-sivustolla tuumataan, että pannukakut ovat parasta aamiaista. Travbuddyn arvostelussa "kaupungin parhaat suomalaiset pannukakut" saavat täydet viisi tähteä.

The Hoito on sijainnut toimintansa alusta saakka eli vuodesta 1918 lähtien, Thunder Bayn suomalaisessa korttelissa jossa sijaitsee myös muun muassa suomalaisia kauppoja.

Suomalainen kulttuuri elää edelleen useilla puolin Kanadaa. Maassa asuu tällä hetkellä yli 130 000 suomalaistaustaista, ja Ontarion osavaltiossa heitä on lähes 73 000.

Siiri L'Ecuyer/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat