Tällainen on uusi OnePlus 6T -älypuhelin: Mielipiteitä jakava päivitys edeltäjästä – edelleen erinomaista vastinetta rahalle

OnePlus on julkistanut uuden OnePlus 6T -älypuhelinmallin New Yorkissa järjestetyssä tilaisuudessa. OnePlus 6T tuo uudistuksina kevään OnePlus 6:sta muun muassa hieman suuremman 6,41 tuuman näytön pienemmällä lovella, takaa osaksi näyttöä siirretyn sormenjälkilukijan sekä kapasiteetiltaan 12 prosenttia kasvaneen akun. Lisäksi erillistä kuulokeliitäntää OnePlus 6T:ssä ei enää ole. Designiltaan OnePlus 6T muistuttaa läheisesti OnePlus 6:ta, ja on edelleen takaa lasipintainen.

Suomessa OnePlus 6T tulee ensi kertaa myyntiin kolmen operaattorin kautta, kun DNA liittyy Elisan ja Telian jatkoksi. Lisäksi virallisena jälleenmyyjänä aloittaa myös Verkkokauppa.com. Varsinainen myynti ja toimitukset alkavat tiistaina 6. marraskuuta, mutta OnePlus järjestää yhdessä Telian kanssa pop-up-myyntitapahtumat Helsingin Kampin, Oulun Valkean ja Turun Skanssin Telia-kaupoissa jo perjantaina 2. marraskuuta kello 16-20. Pop-up-tapahtumista puhelimen ostajat saavat lisäksi myös OnePlussan tuotelahjoja. Ennakkomyynti verkkokaupoissa alkaa jo tänään.

OnePlus 6T:n hinnat Suomessa lähtevät 549 eurosta, jolla saa 6 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla varustetun kiiltävän mustan Mirror Black -version. Lisäksi Suomessa valikoimaan kuuluu mattapintainen musta Midnight Black 8 gigatavun RAM- ja 128 gigatavun tallennusmuistilla 579 euron tai 8 gigatavun RAM- ja 256 gigatavun tallennusmuistilla 629 euron hintaan.

 • OnePlus 6T Mirror Black 6+128 Gt: 549 €
 • OnePlus 6T Midnight Black 8+128 Gt: 579 €
 • OnePlus 6T Midnight Black 8+256 Gt: 629 €

Toistaiseksi muista väreistä OnePlus 6T:lle ei ole tietoa, mutta koska OnePlus on aiemmistakin puhelimista esitellyt lisävärejä alkuperäisen julkistuksen jälkeen, saattaa sellaisia olla luvassa aikanaan myös OnePlus 6T:stä.

OnePlus 6T:n lähtöhinta on noussut OnePlus 6:sta 30 eurolla, mutta hinnannousua tasapainottaa tallennusmuistin määrän kasvu aiemmasta 64 gigatavusta 128 gigatavuun jo hinnat alkaen -mallissa. Kahden suuremmin muistein varustellun version hinnat ovat nousseet vain 10 eurolla OnePlus 6:sta.

OnePlus 6T:n erot OnePlus 6:sta

 • Suurempi näyttö erilaisella lovella
  • Näytön koko 6,41 vs. 6,28 tuumaa, tarkkuus 2340×1080 vs. 2280×1080 pikseliä ja kuvasuhde 19,5:9 vs. 19:9
  • Corning Gorilla Glass 6 -lasi vs. Gorilla Glass 5
 • Sormenjälkilukija näytössä vs. takana
 • Ei erillistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää
 • Suurempi akku: 3 700 vs. 3 300 milliampeerituntia (kapasiteetti +12 prosenttia)
 • Ohjelmistoparannuksia kameroissa: OnePlussan mukaan paremmat yökuvat, muotokuvat ja selfiet – sekä takakamerat että etukamera kuitenkin fyysisesti täysin identtiset OnePlus 6:n kanssa, ja osa ohjelmistoparannuksista tulee päivityksenä myös OnePlus 6:lle
 • Vähintään 128 gigatavua tallennusmuistia vs. edullisimmassa versiossa 64 gigatavua
 • Mitat 157,5 x 74,8 x 8,2 millimetriä vs. 155,7 x 75,4 x 7,75 millimetriä
 • Paino 185 grammaa vs. 177 grammaa

Lisäksi OnePlus 6T tulee suoraan Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvalla OxygenOS-ohjelmistolla. Ohjelmistossa OnePlus 6T:ssä on uutuutena myös Smart Boost, joka parantaa tuettujen sovellusten käynnistymisnopeutta 5-20 prosentilla tallentamalla tietoja usein käytetyistä sovelluksista RAM-muistiin.

Pikkuriikkisen suurempi näyttö, kokonaisuutena sama design

Vaikka OnePlus 6T näyttää kokonaisuutena lähes samalta kuin OnePlus 6, ei puhelimissa kuitenkaan taida olla ainuttakaan yhteistä ulkoista osaa, sillä myös puhelinten koossa hieman eroa. Näytön koko on kasvanut 6,28 tuumasta 6,41 tuumaan, kun kuvasuhde on aiemman 19:9:n sijaan nyt 19,5:9. OnePlus 6T on hieman OnePlus 6:ta pidempi (+1,8 millimetriä), mutta samalla huomaamattomasti kapeampi (-0,6 millimetriä). Paksuus on kasvanut 0,45 millimetrillä 8,2 millimetriin.

Näytön yläreunan lovi on muotoiltu OnePlus 6T:ssä vesipisaran muotoon. Lovesta löytyy etukamera sekä läheisyyden ja valoisuuden tunnistin. Pitkulainen puhelinkuulokkeen aukko on sijoitettu loven yläpuolelle etulasin yläreunaan. Etulasi on nyt version uudempaa Gorilla Glass 6 -lasia, jonka pitäisi olla kestävämpi niin naarmuja kuin pudotusta vastaan.

Vesipisaran muotoinen lovi näyttää elegantimmalta, muttei kovinkaan paljon lisää näytön yläreunan tilapalkissa käytettävissä olevaa aluetta. Halutessaan loven saa myös edelleen piilotettua valitsemalla käyttöön taustaltaan mustan yläreunan tilapalkin.

OnePlus 6T:n AMOLED-näyttö on edelleen kaikin puolin laadukas. Tarkkuus on tuttua Full HD+ -tasoa.

OnePlus 6T:n pohjasta löytyvät kuulokeliitännän poistumisen myötä enää vain USB-C-liitäntä sekä aukot kaiuttimelle ja mikrofonille. OnePlussan mukaan perinteisestä 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä jouduttiin nyt luopumaan, koska sille ei ollut enää tilaa OnePlus 6T:n toisen uudistuksen, näytön alle sijoitetun sormenjälkilukijan, myötä. Kuulokeliitäntää ei ollut mahdollista siirtää myöskään puhelimen yläpäähän, koska sielläkin tila on käytetty muihin komponentteihin.

OnePlus 6T:n mukana OnePlus toimittaa USB-C-3,5 mm -kuulokeadapterin. Lisäksi OnePlus esitteli jo hiljattain USB-C-liittimellä varustetun version Bullets-nappikuulokkeistaan, jotka ovat myynnissä erikseen.

Osalle käyttäjistä erillinen kuulokeliitäntä on edelleen tärkeä ominaisuus, toisia puolestaan sen mukana olo ei voisi vähempää kiinnostaa – jos vaikkapa käyttää vain langattomia kuulokkeita. OnePlus on kuitenkin tähän asti puolustanut kuulokeliitäntää vankasti, joten ”takinkäännös” tuntuu hieman yllättävältä vaikka esimerkiksi Apple luopui kuulokeliitännästä jo kaksi vuotta sitten.

OnePlus 6T:n paksuuden hienoinen kasvu on myös seurausta sormenjälkilukijasta, mutta samalla sisuksiin on mahtunut myös kapasiteetiltaan 12 prosenttia OnePlus 6:ta suurempi 3 700 milliampeeritunnin akku. OnePlussan mukaan puolen tunnin lataamisella akunkesto on OnePlus 6T:ssä 20 prosenttia parempi verrattuna OnePlus 6:een.

Sormenjälkilukija näytössä erikoisuus

OnePlus 6T on yksi ensimmäisiä älypuhelimia Suomen markkinoilla näytön alle sijoitetulla sormenjälkilukijalla.

OnePlus 6T:n Screen Unlock -näyttösormenjälkilukija on tekniikaltaan optinen eli perustuu lukijan sormesta ottamaan kuvaan. Lukija on sijoitettu reilun senttimetrin päähän näytön alareunasta.

Erikoisuutena sormenjälkilukija näytössä on vielä hieno, mutta valitettavasti samanaikaisesti ratkaisuna vielä tavanomaista lukijaa huonompi. OnePlus 6T:ssä sormenjälkitunnistus käy kyllä varsin nopeasti (OnePlussan mukaan vain 0,34 sekunnissa), mutta tämä vaatii sormen asettamista riittävän hyvin lukijan päälle. Puhelinta tulee pitää tietyllä tavalla kädessä, jotta peukalo yltää oikealla tavalla lukijalle.

Esimerkiksi takaa löytyvällä sormenjälkilukijalla varustetussa OnePlus 6:ssa etusormi osuu helpommin upotetulle lukijalle, ja tunnistautuminen käy huomaamatta. OnePlus 6T:ssä sormen asettamiseen lukijalle täytyy kiinnittää erikseen huomiota. Toki etupuolella sijaitsevan lukijan etu on mahdollisuus avata lukitus esimerkiksi puhelimen ollessa pöydällä.

Muutaman päivän testijaksoon osui myös hetkiä, joissa OnePlus 6T:n sormenjälkitunnistus tuntui toimivan tavallista heikommin. Näyttösormenjälkilukija saattaakin olla tavanomaista herkempi sormen pinnan rasvaisuudelle ja vastavuoroisesti kuivuudelle. Onko todella näin, selviää paremmin vasta pidemmässä testissä.

Näytön suojaamiseen sormenjälkilukijalla on myös vaikutusta: OnePlus suosittelee sormenjälkilukijan toimivuuden varmistamiseksi käyttämään OnePlus 6T:ssä vain sen omia tai hyväksyttyjä kumppanien näyttösuojia.

Nopeampana ja kätevämpänä tunnistautumisvaihtoehtona OnePlus 6T:ssä voi tietenkin käyttää myös etukameraan perustuvaa kasvojentunnistusta, mutta sen osalta pitää muistaa, että OnePlussan kasvojentunnistuksen turvallisuus on aiemmin kyseenalaistettu.

Ohjelmisto parhaimmistoa

OnePlus 6T toimitetaan suoraan Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvalla OxygenOS 9:llä. OnePlussan oma ratkaisu eleohjauksessa on onnistunut: sovelluksista kotinäkymään pääsee pyyhkäisemällä näytön alareunan keskeltä ylöspäin ja avoinna oleviin sovelluksiin vetämällä alareunasta ja pysäyttämällä sormi. Takaisin-painikkeen vastineena toimii pyyhkäisy näytön jommastakummasta alakulmasta alaspäin. Käyttö on eletoiminnoilla helppoa ja luontevaa.

Uutena ominaisuutena OnePlus 6T:n ohjelmistossa on Smart Boost, jonka OnePlus lupaa parantavan sovellusten käynnistämisaikaa 5-20 prosentilla. Smart Boost tallentaa tietoja usein käytetyistä sovelluksista valmiiksi puhelimen tallennusmuistia nopeampaan RAM-käyttömuistiin. Toistaiseksi Smart Boostia käytetään vain pelien yhteydessä, mutta OnePlussan mukaan tulevat päivitykset voivat laajentaa hyödyntämistä.

Monet aiemmat tutut OnePlussan lisäykset ohjelmistoon ovat tietenkin edelleen mukana myös OnePlus 6T:ssä. Näitä ovat esimerkiksi näppärät, muokattavat pikaeleet (esimerkiksi V:n piirtäminen valmiustilassa voi käynnistää/sammuttaa taskulampun) sekä erilaiset käyttötilat, kuten yötila, lukutila sekä päivitetty pelitila.

OnePlus 6T:ssä ei edelleenkään ole varsinaista jatkuvaa aina päällä -valmiusnäyttötilaa, vaan valmiustilan näyttö aktivoituu asetusten mukaan, kun puhelinta nostetaan, näyttöä napautetaan tai uusia ilmoituksia saapuu.

Kokonaisuutena OnePlussan OxygenOS on yksi parhaimpia eri valmistajien Android-versioita. Se on ilmeeltään lähellä puhdasta vakio-Androidia, toimii kevyesti mutta tuo mukaan tukun oikeasti hyödyllisiä lisätoimintoja.

Lisäksi OnePlus on päivitysten kanssa nopea – ainakin mitä tulee hetken viimeisimpään malliin. Esimerkiksi keväällä julkaistu OnePlus 6 sai Android 9 Pien päivityksenä nyt syksyllä ensimmäisten puhelinten joukossa.

Kameraohjelmistossa erillinen Yö-tila – muutokset varsin vähäisiä

OnePlussan mukaan OnePlus 6T:n parannuksiin lukeutuvat myös paremmat yökuvat, ruokakuvat, muotokuvat ja selfiet. Kameroita kerrotaan parannetun uusilla algoritmeilla. Henkilökuvauksen uutta Studio Lighting -algoritmia OnePlus on kehittänyt yhteistyössä tunnetun valokuvaajan ja taitelijan Kevin Aboschin kanssa.

Muutokset kameroissa OnePlus 6T:ssä ovat täysin ohjelmistopohjaisia, sillä fyysisesti niin molemmat kaksi takakameraa kuin myös yksittäinen etukamera ovat kaikissa suhteissa täysin identtiset OnePlus 6:n kanssa. Takana on edelleen optisella kuvanvakaimella varustettu 16 megapikselin pääkamera 1,22 mikronin pikselikoolla, sekä toinen 20 megapikselin kamera 1,0 mikronin pikselikoolla. Molempien kameroiden aukon koko on f/1,7. Etukamera on tarkkuudeltaan yhä 16 megapikseliä ja aukon kooltaan f/2,0. Videokuvaus on ennallaan, mukaan lukien hidastuskuvausvaihtoehdot (480 fps 720p-tarkkuudella, 240 fps 1080p-tarkkuudella).

Kamerasovellukseen on OnePlus 6T:ssä lisätty erillinen Yö-kuvaustila. Kokeilimme sitä vertailussa OnePlus 6:een. Erot OnePlus 6:n tavallisten ja OnePlus 6T:n erillisen uuden Yö-tilan pidemmän valotusajan / useampia kuvia taustalla yhdistävien otosten välillä osoittautuivat yllättävän vähäisiksi normaaleissa vähäisen valon tilanteissa (kaikki kolme vertailukuvaparia alla jutun lopussa), vaikka toki kuvissa jonkin verran eroa onkin. OnePlussan mukaan englanniksi Nightscape-nimellä tunnettu toiminto on kehitetty erityisesti kaupunkisiluettien kuvaamiseen vähäisessä valossa.

OnePlussan mukaan uudella Yö-tilalla tuloksena pitäisi olla kuvia, jotka ovat selkeämpiä ja joissa on vähemmän kohinaa, tarkempi värintoisto ja parempi dynaaminen alue. Nighscape eli Yö-tila on tulossa päivityksenä myös OnePlus 6:lle alkaen myöhemmin tällä viikolla.

Myöskään muotokuvissa tai selfieissä ei OnePlus 6 ja OnePlus 6T -puhelinten välillä testeissä ollut merkittävää eroa.

Ristiriitainen uutuus

Ensitunnelmat OnePlus 6T:stä ovat ristiriitaiset. Toisaalta se tarjoaa selkeitä parannuksia, kuten kookkaamman akun sekä uudemman, kestävämmän Gorilla Glass 6:n. Toisaalta muutosten uhrina erillistä kuulokeliitäntää ei enää ole ja näyttöön sijoitettu sormenjälkilukija on ratkaisuna uusi ja erikoinen, muttei todellisuudessa paranna käytettävyyttä. Lisäksi kameroiden ohjelmistoparannukset eivät vaikuta yhtä merkittäviltä kuin mitä OnePlussan puheet lupaavat.

Tilanne on siinä suhteessa poikkeuksellinen, ettei uusi malli välttämättä ole edeltäjäänsä parempi. OnePlus 6:n omistajille OnePlus 6T ei ainakaan tarjoa järkeviä syitä päivittää puhelintaan uuteen. Osa uudistuksista, kuten esimerkiksi kuulokeliitännän jääminen pois, jakaa varmasti tiukasti mielipiteitä.

Silti 549-629 euron hintaansa nähden OnePlus 6T:kin on erinomainen älypuhelin, joka on varteenotettava vaihtoehto useammille huomattavasti kalliimmillekin älypuhelimille. AMOLED-näyttö on edelleen hyvä, kuten myös lasi-alumiinirakenteen laatutuntuma. Kamerat eivät ole puhelimen suuri vahvuus, mutta eivät myöskään varsinainen heikkous. Ja sisuksista myös OnePlus 6T:stä löytyy OnePlus 6:sta tuttu Qualcommin tämän vuoden Snapdragon 845 -huippujärjestelmäpiiri, joka takaa yhä erinomaisen kärkitason suorituskyvyn. Ennallaan on myös OnePlussan 20 watin pikalataus.

Stereokaiuttimia, muistikorttipaikkaa, langatonta latausta tai IP-luokiteltua pölyn- ja vedenkestävyyttä OnePlus 6T:ssä ei edelleenkään ole. OnePlussan mukaan myös OnePlus 6T:n pitäisi kuitenkin kestää esimerkiksi hetkellinen putoaminen veteen.

OnePlus 6T on muutamassa suhteessa erilainen kuin OnePlus 6. On vaikea sanoa, onko se kokonaisuutena juurikaan parempi, mutta samalla kuitenkin on selvää, että myös OnePlus 6T tarjoaa edelleen älypuhelimissa poikkeuksellista, markkinoiden parhaimpiin lukeutuvaa vastinetta rahalle.

OnePlus 6T:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,41 tuuman Optic AMOLED -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella ja 2340×1080 pikselillä, lovi yläreunassa, Gorilla Glass 6 -lasi
 • Sormenjälkilukija näytössä
 • Kaksoiskamera takana: 16 megapikselin pääkamera 1,22 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 519) ja 20 megapikselin toinen kamera 1,0 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 376K), aukkojen koot f/1,7, optinen kuvanvakain pääkamerassa, kaksisävyinen LED-kuvausvalo
 • Videokuvaus 4K (30 / 60 fps), 1080p (30 / 60 fps) ja 720p (30 fps), hidastuskuvaus 1080p (240 fps) ja 720p (480 fps)
 • Etukamera 16 megapikseliä (Sony IMX 371) f/2,0-aukolla ja 1,0 mikronin pikselikoolla, videokuvaus 1080p (30 fps) ja 720p (30 fps)
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (jopa 2,8 GHz)
 • 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1), ei muistikorttipaikkaa
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 16/13, jopa 1 Gbit/s / 150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • USB-C (USB 2.0) -liitäntä (ei erillistä kuulokeliitäntää)
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / läheisyyden tunnistin / Hall-tunnistin
 • 3 700 milliampeeritunnin akku OnePlus Fast Charge -pikalatauksella (20W, 5V / 4A)
 • Mitat 157,5 x 74,8 x 8,2 millimetriä
 • Paino 185 grammaa
 • Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio + OxygenOS

Yökuvavertailu OnePlus 6T vs. OnePlus 6

Alla aina ensin kuva OnePlus 6T:n erillisellä uudella Yö-kuvaustilalla ja sen jälkeen OnePlus 6:lla perustilalla.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja