Mainos

Tällainen on Mika Lintilä: Viidennen kauden ydinvoiman kannattaja

0:33

Hallintotieteiden kandidaatti Mika Lintilä nousi vihdoin sinne, mistä hän on haaveillut lähes parikymmentä vuotta.

Elinkeinoministerin pestin varmistuttua viidennen kauden kansanedustaja Lintilä kertoi odottaneensa hallintoneuvoston jäsenyyttä 18-vuotta.

Omilla verkkosivuillaan Toholammilta lähtöisin oleva Lintilä kertoo työskennelleensä esimerkiksi pullakuskina, rauhanturvaajana ja pohjalaisen lihatehtaan Poutun talousjohtajana. 50-vuotiaalla Lintilällä on kaksi tytärtä. Vuonna 1981 syntynyt Jutta ja 1993 syntynyt Netta.

Sotilasarvoltaan Lintilä on vääpeli. Hänen sydäntään ovat lähellä myös hevoset. Lintilä toimii Suomen Hippos ry:n puheenjohtajana.

Eduskuntaan Lintilä nousi ensimmäisen kerran 1999. Poliittista uraa on kertynyt lähes parikymentä vuotta. Myös Lintilän isä oli aikanaan kansanedustaja, silloisen maalaisliiton riveistä.

Lintilä on ollut mukana ministerispekulaatioissa aiemminkin. Varsinkin, kun Lintilä oli eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa tärkeässä roolissa talous- ja veroasioissa.

Helsingin Sanomien mukaan Lintilä on ydinvoiman kannattaja. Hänen ministerinsalkustaan löytyvät vuoden alusta myös energia-asiat.

– Mikäli Suomi haluaa olla tuontienergiasta riippumaton, ei se tapahdu ilman ydinvoiman lisärakentamista, Lintilä sanoo lehden vaalikoneessa.

Samaisessa vaalikoneessa hän oli ainakin vielä keväällä 2015 homoparien avioliitto-oikeuksia vastaan.

Ylen arvion mukaan pääministeri Juha Sipilän päätös nostaa Lintilä ministeriksi ohi esimerkiksi Mauri Pekkarisen jatkaa keskustan kasvojen uudistamista ja valmistautumista jo seuraaviin eduskuntavaaleihin.

15:44

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.