Mainos

Tällainen on aikuisen suosikkijoulukalenteri

10:20

Paperinen seinäkalenteri pitää sitkeästi pintansa joulukalenterimarkkinoilla. Uudet trendit ujuttautuvat kalenteribisnekseen kuitenkin pikkuhiljaa.

Suklaata, salmiakkia, legoja ja koruja. Kaikkia niitä ja paljon muuta on tarjolla modernissa joulukalenterissa. Paperisen seinäkalenterin suosio on pysynyt kuitenkin tasaisena valikoiman laajetessakin.  Partiolaisten adventtikalenterin suosio on jopa noussut viime vuosina.

Partiolaiset ovat myyneet adventtikalentereitaan Suomessa yli kuusikymmentä vuotta. Tänä vuonna 7 euron hintaisia, adventin tarinaa noudattavia kalentereita myydään todennäköisesti yli 200 000 kappaletta.

Uudenmaan Partiolaisten toiminnanjohtaja Tea Hurme uskoo, että partiokalenterin suosiota on lisännyt kauppojen joulukalenterivalikoiman runsaudenpula.

– Ihmiset arvostavat selvästi yksinkertaista ja tavallista kalenteria, jossa joulun idea tulee kuitenkin selväksi. Lisäksi näin pystyy tukemaan pienellä rahalla paikallista lapsi- ja nuorisotyötä.

Tonttu kuuluu joulukalenteriin

Uudet trendit saapuvat joulukalenterimarkkinoille vähitellen. Kalenterien sisäänostaja Marja Pirilä Stockmannilta arvioi, että kalenterit ovat muuttuneet muun muassa aiempaa suuremmiksi, ylellisemmiksi ja kalliimmiksi. Paperikalentereista kallein maksaa Stockmannilla noin 30 euroa.

– Kaikkein isoimmat kalenterithan jo melkein sisustuselementtejä. Ne ovat kuin hienoja tauluja, ja ne voi panna vaikka takaisin seinälle seuraavana jouluna, Pirilä sanoo.

Tämän vuoden uusin trendi on korukalenteri.

– Siinä on siis kaula- ja ranneketju ja joka päivälle oma luukkunsa, jonka takaa löytyy ketjuihin kiinnitettävä pieni koru. Sellaista ole ollut koskaan aiemmin myynnissä, ja se on lähtenyt todella hyvin liikkeelle.

Tumma suklaa maistuu aikuisille

Suklaajoulukalenterit ovat etenkin lasten mieleen, mutta kalenterisuklaat maistuvat aikuisillekin – etenkin kun tarjolla on tummaa suklaata.

– Tumman suklaan terveellisyydestä puhutaan paljon, ja tämän vuoden yksi trendi ovat Lindtin tummasuklaajoulukalenterit. Lisäksi aikuisten karamellikalentereissa on tarjolla muun muassa marsipaania ja salmiakkia, Pirilä kertoo.

Lasten joulukalenterimuotia määrittelevät muun muassa ensi-iltaelokuvat.

– Myös Angry Birds näkyy kalentereissa niin kuin kaikissa muissakin tuotteissa.

Kokenut ostaa kalenterinsa ajoissa

Stockmannilla seuraavan joulun kalenterihankinnat aloitetaan hetimiten vanhan joulun jälkeen.

– Voi sanoa, että tässä hommassa joulu on ainainen. Asiat on tehtävä hyvin paljon etukäteen. Ensimmäiset hankinnat tehdään paperialan tapahtumassa Saksassa tammikuussa. Etenkin isompia kalentereita ostamme ulkomailta. Osan kalentereista ostamme suoraan taiteilijoilta. 

Parhaat kalenterit loppuvat jo kauan ennen ensimmäistä adventtia.

– Hienoimpia ja kalliimpia suklaakalentereita tullaan kysymään jo ennen kuin ne ovat tulleet myyntiin, Pirilä naurahtaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.