Mainos

Tällainen miesvartalo miellyttää naisen silmää eniten

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisten silmää miellyttää vahvannäköinen miesvartalo.

Vaikka niin kutsuttu isävartalo on viime vuosina kasvattanut arvostustaan, tuore tutkimus paljastaa, että naiset viehättyvät itse asiassa kuitenkin vahvemmasta miesvartalosta. 

Proceedings of the Royal Society B -julkaisussa esitelty tutkimus löysi yhteyden miehen viehättävyyden ja tämän ylävartalon vahvuuden välillä.

Tutkimusta varten miehistä otettiin paidattomia tai hihattomassa paidassa otettuja kuvia, joista heidän kasvonsa sutattiin. Kuvien perusteella naisten tuli arvioida, kuinka vahvoja miehet olivat. Tämän jälkeen heitä pyydettiin arvioimaan miesten viehättävyyttä.

Tutkijat huomasivat kaksi asiaa. Ensinnäkin naiset kykenivät arvioimaan melko hyvin miesten vahvuuden. Toisekseen, lihasten ja viehättävyyden välillä oli selvä yhteys. 

Kannattaa kuitenkin huomioida, että tutkimukseen osallistui 160 college-ikäistä naista, jotka arvioivat 160 college-ikäisen miehen kuvia. Kaikki miehet olivat opiskelijoita Kalifornian yliopistossa.  Naiset olivat opiskelijoita Oklahoman sekä australialaisen Griffithin yliopistoissa. Toisin sanoen tutkimukseen osallistujien otos ei ollut järin monipuolinen.

Kenenkään tutkimukseen osallistuneen miehen vartalon rasvaprosentti ei ollut äärimmäisen alhainen, eikä lihasmassa ollut huomattava. Tutkimusta johtaneen Aaron Lukaszewskin mukaan miehissä oli opiskelijanuorukaisten stereotypioihin luettavissa olevia miehiä, mutta kenelläkään miehistä ei ollut äärimmäiset mittasuhteet. Voikin olla, että ylävartalon voimakkuudessa piilee viehättävyyden avain: vaikka miehellä siis olisikin niin kutsuttu isävartalo, mutta hän vaikuttaisi myös voimakkaalta, naiset pitäisivät häntäkin viehättävänä.

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.