Mainos

Hämmentävä tutkimustulos: Naiset kiinnostuvat miehistä, joiden ulkonäössä on kiusallisen tuttuja piirteitä

Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset kiinnostuvat veljiään muistuttavista miehistä.

Mitä piirteitä toivoisit kumppanillasi olevan? Empatiakyky, huuomrintaju ja kunnianhimo ovat esimerkkejä asioista, joita nainen toivoo tulevalta puolisoltaan. Usein sanotaan, että naiset kaipaavat puolisolta isänsä piirteitä. Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset etsivät lisäksi kuitenkin jotain aivan muuta.

The Evolution and Human Behaviour Journal -julkaisussa esitelty tutkimus pyysi osallistujia katselemaan kuvia miehistä ja arvioimaan, kuinka suuresti ne muistuttivat toisiaan.

Kuvat olivat vapaaehtoisten naisten lähettämiä kuvia puolisoistaan ja veljistään. Osallistujat saivat eteensä kuvan jonkun vapaaehtoisen veljestä ja lisäksi neljä muuta kuvaa miehistä; kolme satunnaista kuvaa ja yksi vapaaehtoisen puolisosta. Osallistujien piti sitten arvioida, kuka neljästä muistutti veljeä eniten.

Tutkijoiden mukaan tuloksista sai selkeitä viitteitä siitä, että naisten puolisot ja veljet muistuttivat toisiaan. Mahdollisuus sille, että osallistuja valitsisi puolison kuvan muistuttamaan eniten veljeä, oli yksi neljästä, mutta puolison kuva valittiin tätä useammin. Kun kaikki muuttujat otettiin huomioon, puolison kuva valittiin 27 prosentissa tapauksista.

Tutkimusta johtanut Tamsin Saxton totesi Independent-lehden haastattelussa, etteivät tulokset ole koko totuus jokaisen naisen kohdalla, mutta veljien ja puolisoiden yhdennäköisyys oli liian suurta ollakseen pelkkää sattumaa.

Saxton ehdottaa, että tuttuus vetää puoleensa tarkoittaen, että ihmiset ovat kiinnostuneita ihmisistä, joilla on samankaltaiset näkemykset, mielenkiinnon kohteet ja mieltymykset.

Lähteet: IndependentMirror

***

1:03

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.