Mainos

Tällä pikkuvauvalla ei pitänyt olla toivoa: Äidin liikuttava kertomus leviää netissä

Kolmannella raskauskuulla lääkärit joutuivat kertomaan äidille suru-uutisen; hänen lapsensa ei tulisi selviämään hengissä. Vastoin kaikkia odotuksia, lapsi päätti kuitenkin taistella henkensä puolesta.

Äiti J.Morton julkaisi Facebookissa Love What Matters -sivustolla tarinan, jota voidaan kutsua uskomattomaksi. Tarina alkaa vuoden 2015 joulukuulta, jolloin naurun ja onnen täyteinen päivä muuttui hetkessä peloksi ja huoleksi. Kahdennentoista raskausviikon ultraäänitutkimuksessa selvisi, että vauvan sydämessä oli jotain vialla. Lääkärit joutuivat kertomaan perheelle, että lapsi ei tulisi selviämään hengissä.

– Lähdin vastaanotolta kyynelissä ja sydän murtuneena. 

– Vauvani taisteli 18. viikolle, kunnes hänen sydämensä syke alkoi hidastua ja hidastua. Jokainen uusi tapaaminen näytti tuovan uuden diagnoosin, lisää sydänsuruja ja vesiputouksena valuvia kyyneleitä, äiti kertoo.

Lääkärit eivät antaneet vauvalle lainkaan toivoa, ja he suosittelivatkin äitiä keskeyttämään raskauden.

Hymy vauvan kasvoilla on paras palkinto

Perhe ei kuitenkaan suostunut antamaan periksi, vaan he yrittivät elää normaalia odottavan perheen elämää, ja sisustivat jopa lastenhuoneen tulevaa asukasta varten.

– Jatkoimme vauvan elämän juhlistamista, ei ollut väliä, mitkä todennäköisyydet olivat, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikeuksista huolimatta vauva taisteli ja selvisi lopulta raskausviikolle 37 saakka. Kesäkuussa lapsi syntyi keisarileikkauksella, jonka jälkeen hänet kiidätettiin bostonilaiseen lastensairaalaan. Ollessaan vain kuuden päivän ikäinen, Claraksi nimetty vauva vietiin ensimmäiseen avosydänleikkaukseensa, joka onnistui toivotulla tavalla. Lapsen elämä näytti ensimmäistä kertaa valoisalta. 

Lukuisista diagnooseista ja ennusteista huolimatta Clara osoitti uskomatonta sitkeyttä ja taistelutahtoa. Vain reilu kuukausi synnytyksen jälkeen perhe pääsi kotiin viettämään normaalia vauva-arkea. 

– En voi selittää tunteita joita koemme, kun katsomme hymyä hänen kasvoillaan. Puhdasta iloa. 

Jakamassaan kuvassa viiden kuukauden ikäinen tyttö katselee hymyssä suin ensilunta kotinsa ikkunasta, vaikka hänellä ei pitänyt olla mitään toivoa selviytyä. 

Tämän vauvan ilme on näkemisen arvoinen, kun hän kuulee äitinsä ääneen ensimmäistä kertaa kuulolaitteen avulla. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.