Tällä kikalla silität vaatteet puolet nopeammin – tarvitset avuksi vain yhden keittiön kaapista löytyvän tarvikkeen

1:20
Osaatko varmasti silittää kauluspaidan oikein ja oikeassa järjestyksessä? Katso videolta ohjeet.

Lähes jokaisen keittiöstä löytyy varmasti alumiinifoliota, joka on kätevä apu ruoanlaiton lisäksi myös silittämisessä.

Vaatteiden silittäminen on harvan ihmisen lempipuuhaa, sillä se vie huomattavan paljon aikaa. On kuitenkin olemassa yksi nerokas kikka, joka voi tehdä tämän kotityön suorittamisesta paljon nopeampaa.

Brittilehti The Sun kirjoittaa muun muassa Of Life + Lisa -blogin jakamasta vinkistä, jossa silittämistä tehostetaan alumiinifolion avulla.

Vinkki toimii niin, että silityslauta suojataan päällisen alta alumiinifoliolla, ja päällisen päällä vaatteet sitten silitetään normaaliin tapaan.

Good Housekeeping -sivusto kirjoittaa, että vinkin teho perustuu siihen, että folio heijastaa lämpöä ja höyryä vaatteiden silityslautaa vasten olevalle puolelle ja toimii sillä tavalla "toisen silitysraudan" tavoin.

Näin vaatteiden silittämiseen kuluvan ajan saa puolitettua, sillä vaatekappaleiden toista puolta ei tarvitse enää silittää.

Sama folio säilyy käyttökelpoisena pitkään

The Good Housekeeping Instituten asiantuntija Verity Mann neuvoo, että parhaimman lopputuloksen saamiseksi alumiinifolio kannattaa vuorata niin, että kiiltävä pinta on ylöspäin.

Mann muistuttaa, että kun folion on kerran laittanut silityslaudan päälle, sitä ei kannata ottaa pois. Näin säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä, sillä yksi folio kestää varsin pitkään.

– Jos folio rypistyy tai rutistuu, se saattaa päätyä lisäämään hiukan uusia ryppyjä kankaisiin. Korvaa folio, jos se ei ole hyvä ja sileä, Mann sanoo.

Alumiinifoliolle on käyttöä kotona muutenkin kuin silityksessä ja keittiössä ruuanlaiton yhteydessä. Lue neljä muuta kätevää vinkkiä foliolle täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja