5 näppärää käyttötapaa alumiinifoliolle – apuna silityksessä ja puutarhassa

Alumiinifoliolle on käyttöä kotona muutenkin kuin vain keittiössä ruuanlaiton yhteydessä. Tiesitkö seuraavat viisi näppärää tapaa hyödyntää foliota?

Alumiinifoliota voi käyttää keittiössä ruuanvalmistuksessa ja säilyttämisessä. Opi miten muuten foliota voi hyödyntää kodin askareissa.

Nopeuta vaatteiden silitystä

Alumiinifolion avulla saat silitettyä vaatteet pikavauhtia. Folio heijastaa lämpöä, joten kun asetat sen silityslaudan päälle silitettävän vaatteen alle, nopeutat silitystä.

Häädä linnut puutarhasta

Vaikka pikkulintujen tuohuja on mukava katsella, linnut eivät ole aina tervetulleita vieraita puutarhassa: ne saattavat syödä puutarhan marjat ja hedelmät.

Alumiinifolio on yksi apuväline lintujen karkottamiseen. Leikkaa foliosta suikaleita, ja ripusta suikaleet roikkumaan esimerkiksi puutarhan puihin. Suikaleista tulevat äänet ja heijastukset pitävät linnut loitolla.

Putsaa grilli ja keittiövälineet

Purista pala foliota palloksi, ja puhdista sillä grilliin jääneet palaneet ruuantähteet. Voit käyttää foliota myös teräsvillan sijasta esimerkiksi valurauta-astioiden puhdistukseen.

Käytä apuna huonekalujen siirtelyssä

Laita raskaan huonekalun jalkojen alle kerros tai muutama kerros foliota, jolloin saat liikuteltua huonekalua helposti mattoa pitkin. Ole kuitenkin varovainen, ettet naarmuta foliolla esimerkiksi huonekalun herkkää pintamateriaalia.

Teroita sakset

Ovatko sakset tylsyneet ajan mittaan? Leikkaamalla saksilla alumiinifoliota saat helposti teroitettua sakset jälleen teräviksi. 

Lue myös:

    Uusimmat