Kiiltävä vai mattapintainen – kumpaa puolta alumiinifoliosta pitäisi käyttää?

Olet ehkä saattanut huomata, että alumiinifoliossa on kaksi puolta: toinen puoli on kiiltävä, toinen mattapintainen. Mutta kumpi puoli on se oikea? Ja onko sillä loppupeleissä merkitystä? Tässä sinulle vastaus! 

Alumiinifolion käyttöön liittyy paljon uskomuksia. Osa on sitä mieltä, että folion kiiltävä puoli heijastaa enemmän lämpöä saaden aikaan rapeamman lopputuloksen. Osa on taas sitä mieltä, että mattapintainen puoli johdattaa paremmin lämpöä, ja on näin ollen se oikean puoli.

Enää sinun ei tarvitse käyttää aikaasi tämän asian pähkäilyyn, sillä Huffington Post on selvittänyt vastauksen tähän ikuisuuskysymykseen.

Jos käytät alumiinifolion kiiltävää puolta, teet juuri oikein. Mutta jos käytät mattapintaista puolta, teet silti oikein. Sillä kumpaa puolta käytät, ei nimittäin ole lainkaan merkitystä ruoanlaiton kannalta.

Folion puoliero syntyy valmistusprosessin aikana

Aikoinaan alumiinifoliot markkinoille tuoneen Reynolds Consumer Productsin mukaan puolien ero on ainoastaan valmistusprosessin synnyttämä.

Folio valmistetaan valssaamalla, eli muokkaamalla alumiinia haluttuun paksuuteen. Folion valmistuksessa kaksi kerrosta asetetaan kosketuksiin toistensa kanssa, jotta ohut kalvo ei rikkoontuisi prosessin aikana. Jos folio on kosketuksissa toisen kerroksen kanssa, syntyy mattapintainen puoli. Kiiltävä puoli syntyy puolestaan silloin, kun alumiinikalvo ei pääse kosketuksiin toisen alumiinilevyn kanssa.

Voit siis käyttää hyvillä mielin kumpaa puolta foliosta tahansa, se ei vaikuta lopputulokseen.

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja