Poliisi pisti valvonnan pystyyn Helsingissä: Arvaatko kuinka moni autoilija sai sakot neljän tunnin aikana? Nyt räpsyy ja kunnolla

Tietyömailla kuolee vuosittain kolme ihmistä ja loukkaantuu liki 130 – MTV kysyy tienposkessa, miksi hidastaminen on niin vaikeaa 5:49
Katso myös video: Järkyttävä tulos hetkessä: MTV mukana liikennevalvonnassa, 38 minuutissa 70 sakkoa – yhden hurjastelijan kortti hyllylle

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kertoo Twitterissä, että poliisilla on käynnissä tehovalvonta liikennetyömailla.

Helsingin poliisilaitos suoritti tänään liikennevalvontaa Käskynhaltijantiellä sijaitsevalla työmaalla. Kameran räpsynnän määrä oli armoton.

– Käskynhaltijantien tietymaalla 4 tunnin valvontarupeaman aikana ohi ajoi 704 ajoneuvoa, joista 84 kohdalla kamera välähti, Pasterstein kertoo julkaisemassaan tviitissä.

Pasterseinin mukaan "tietyömaiden tarmokas valvonta jatkuu". Viimeksi eilen poliisi suoritti liikennevalvontaa Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevalla työmaalla. Tuolloin kamera räpsähti 50 kertaa.

"Eihän tässä ole mitään järkeä"

MTV Uutiset seurasi liikennevalvontaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vanhemman konstaapeli Ismo Soukolan kanssa kesäkuun alussa Turunväylällä.

Moottoritiellä sijaitsevalla liikennetyömaalla kamera räpsyi vielä tiuhempaan kuin Helsingin liikennetyömailla. Aamuyhdeksän jälkeen toteutetussa valvonnassa 38 minuutin aikana 70 autoilijaa ajoi ylinopeutta. Tutka asetettiin 60 km/h -nopeusrajoitusalueelle siten, että sakkoraja oli 10 km/h ylityksen kohdalla.

– Nyt me on oltu tässä vajaa puoli tuntia ja kuvia on tullut yli 50 ja suurin nopeus 60 km/h -alueella on ollut 124 km/h, että eihän tässä touhussa ole enää mitään järkeä. Siellä on kuitenkin työmiehet – jotka ovat isiä, veljiä ja poikia – töissä tuolla. He tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä tuolla. Ja tämä on valitettavasti nykyisin tosiasia, Soukola huokaa ratsian ollessa vielä käynnissä, Soukola totesi MTV Uutisten haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat