Mainos

Tällä futuristisella autolla Volkswagen haastaa Uberin

Volkswagen pyrkii samoille markkinoille Uberin kanssa. Saksalaisvalmistaja esittelee autonomisen Uber-tappajansa Detroitin automessuilla tammikuussa, mutta on jo nyt julkaissut siitä kaksi kiusoittelevaa kuvaa.

Volkswagen esittelee sähköisen pikkubussinsa konseptin Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä tammikuussa. Auto tulee olemaan itseohjautuva ja sen pääasiallisena tarkoituksena on haastaa kiistelty kyytipalvelu Uber.

Saksalaisvalmistaja kertoi eilen, että auto tulee kykenemään täysin autonomiseen ajamiseen. Auto muistuttaa ensimmäisten kuvien perusteella jonkin verran Volkswagenin legendaarista Kleinbusia.

volkswagen minibus concept 2

Autossa on kaksi sähkömoottoria ja se on nelivetoinen. Kun auto laitetaan autonomiseen moodiin, vetäytyy ratti kojelaudan sisään.

– Kuljettajan rentoutuessa laserskannerit, yliäänisensorit, tutkat ja kamerat tarkkailevat ympäristöä ja muita tienkäyttäjiä, VW kertoi tiedotteessa.

volkswagen minibus concept 3

Volkswagen julkisti oman Moia-kyytipalvelunsa aiemmin tässä kuussa. Palvelu tulee aluksi hyödyntämään Volkswagenin nykyisen malliston autoja, mutta täydentyy tulevaisuudessa tällä Detroitissa esiteltävällä pikkubussilla, kunnes tulevaisuudessa kaikki palvelun autot ovat 6–8-paikkaisia sähköautoja.

Valmistaja pyrkii saamaan maailman sähköautomarkkinoista merkittävän osuuden. Se arvioi, että vuonna 2025 sähköautojen osuus sen omasta myynnistä on yli 25 prosenttia.

***

0:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.