Mainos

"Tällä Aino ja Lakukin olisi voitu pelastaa" – Hukkuneita hevosia sureva seura hankki paikantimet kaikille hevosilleen

Espoon Gumbölen ratsastustallilla on takanaan raskas viikko. Kaksi pillastunutta hevostaan menettänyt tallin ratsastusseura päätti estää vastaavat tragediat hankkimalla paikannuslaitteet kaikille 42 hevoselleen.

– Hevoset ovat saaliseläimiä ja pillastuessaan ne saattavat lähteä karkuteille löytämättä enää takaisin kotiin. Paikannin tuo turvallisuudentunnetta sekä hevosten omistajille, että ratsastajille vaelluksella, kertoo Gumbölen ratsastusseuran jäsensihteeri Anne Hyysalo seuran tiedotteessa.

Toissa sunnuntaina tallin hevoset Aino, 9, ja Laku, 15, pillastuivat maastossa tallin lähellä ja juoksivat läheisen järven soiseen rantaan.

Hevosia etsittiin keskiviikkoon asti, kunnes niistä tehtiin näköhavainto yli ajaneesta pienlentokoneesta. Hevoset olivat ilmeisesti yrittäneet mennä juomaan, mutta uponneet suohon.

Hevoset upposivat suohon

Havainto hevosista tuli Norreksen tiedon mukaan pienlentokoneesta. Sen jälkeen maanomistaja löysi hevoset vaikeakulkuisesta ja upottavasta ryteiköstä läheltä järveä.

– Hevoset löytyivät vierekkäin kuolleina. Suo oli upottanut niin, ettei sieltä kukaan olisi päässyt pois, Ainon omistajan tytär Laura Nores kertoi tuolloin MTV Uutisille.

Aino ja Lakukin olisi voitu pelastaa

Vedenkestävä paikannin lähettää signaalin määrätyn ajan välein, jolloin hevosen voi paikantaa puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla.

Noreksen mukaan myös Aino ja Laku olisi voitu pelastaa paikannuslaitteen avulla. Nores ei enää suostu lähtemään maastoon toisen hevosensa kanssa ilman paikannuslaitetta.

– Hevonen voi pelästyä ja pudottaa ratsastajan selästään vaelluksen aikana. Mikäli se on säikähtänyt umpimetsässä tallin suunnalta tulevaa petoeläintä, vaikkapa ilvestä tai karhua, ei se tuolloin suuntaakaan suoraan kotiin, vaan pyrkii vain pääsemään pakoon pelästyksen kohdettaan, Nores jatkaa.

Gumbölen seura korjaa tiedotettaan: Korjattu tallin hevosten määrää 50:sta 42:een 12.10. klo 10.05

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.