Hurjat kuvat: Kotoaan karannut Elvariina-hevonen löytyi syvältä kuraisesta ojasta – vaativa pelastaminen kesti neljä tuntia

Kotoaan karannut Elvariina-hevonen löytyi syvältä kuraisesta ojasta – vaativa pelastaminen kesti neljä tuntia, mutta hevosta se ei haitannut:"Hyvin tyytyväisenä se haukkaili heinää ojan vierestä aina kun pystyi" 0:40
Elvariina saatiin lopulta pelastettua liinojen ja kaivurin avulla.

14-vuotias suomenhevostamma Elvariina säikäytti omistajansa sunnuntai-iltana karattuaan laitumelta Hämeenlinnassa. Lopulta hevosen omistaja Piia Perälä löysi tamman laitumen vieressä olevasta kuraisesta ojasta.

– Se oli uponnut sinne kylkiänsä myöten ja oli siellä sen näköisenä, että minä en pääse pois, voiko joku auttaa, kuvailee omistaja Perälä.

Perälä kertoo löytäneensä Elvariinan äänten perusteella. Hevonen hirnui hieman, mutta muuten se ei näyttänyt välittävän tilanteesta.

– Se otti yllättävän rauhallisesti asian. Ei se paniikkia saanut missään vaiheessa ja hyvin tyytyväisenä se haukkaili heinää ojan vierestä aina kun pystyi.

Hätäkeskuksesta apua

Perälä soitti ja pyysi apua ensin naapurilta, joka myös omistaa hevosia. Tämän jälkeen hän soitti hätäkeskukseen todettuaan, että Elvariinaa ei ihmisavuin saada ojasta ylös.

Myös Kanta-Hämeen pelastuslaitos vahvistaa, että heiltä lähetettiin paikalle yksi pelastusyksikkö, jossa oli mukana neljä pelastajaa.

Paikalle kutsuttiin myös kaivuri ja eläinlääkäri auttamaan hädässä olevaa hevosta.

Tukalasta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä

Hevosen ympäriltä kaivettiin kuraa, jotta hevonen sai enemmän tilaa liikkua. Samaan aikaan hevosen alle yritettiin asetella liinoja. Hevonen ehti olla ojassa neljä tuntia, ennen kuin se saatiin nostettua liinojen ja kaivurin avulla ylös.

– Elvariina oli niin hyvissä voimissa, että kurasta nostettaessa se jäi paikallensa seisomaan ja yritti vielä karata liinoista ennen kuin se irrotettiin niistä.

– Se on tämmöinen perus suomenhevonen. Ruoka on aina päällimmäisenä mielessä, tapahtui mitä tapahtui, naurahtaa Perälä.

Eläinlääkärin mukaan Elvariinan lihasarvot ovat tapauksen vuoksi koholla, mutta muuten hevonen voi tällä hetkellä erinomaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat