Mainos

Painajainen päättyi tragediaan: Aino ja Laku upposivat suohon – häkellyttävä auttamishalu herkisti omistajan

Etsijäkoiria, pienkoneita, lämpökameroita ja satoja vapaaehtoisia. Espoossa sunnuntaina kadonneet hevoset löytyivät laajan etsinnän jälkeen kuolleina. Hevoset olivat tiettävästi juuttuneet upottavaan suohon yrittäessään päästä juomaan vettä pienestä järvestä.

Toisen hevosen omistaja Laura Nores on hämmentynyt ja häkeltynyt valtavasta tuesta ja avusta. Maanomistaja muun muassa avasi kotinsa ovet ja tarjosi avustajille ruokaa ja juomaa.

Useat vapaapalokunnat auttoivat etsinnöissä ja jopa rajavartiolaitoksen lentokone lensi etsintäalueen yli lämpökameran kanssa omista harjoituksista palatessaan. Tässä vaiheessa hevoset kuitenkin olivat tiettävästi jo kuolleet ja kylmenneet. 

– Maailmasta löytyy paljon pahaa, mutta tämä on osoitus siitä, että löytyy myös hyviä ihmisiä. Eläinihmiset tietävät, että lemmikin menetys on yhtä suuri kuin läheisen menetys. Myös monet ei-eläinihmiset osoittivat tukea ja myötätuntoa, sanoo 9-vuotiaan Aino-ratsun omistaja Laura Nores MTV Uutisille.

Painajainen päättyi tragediaan

Havainto hevosista tuli Noreksen tiedon mukaan pienlentokoneesta eilen. Sen jälkeen maanomistaja löysi hevoset vaikeakulkuisesta ja upottavasta ryteiköstä läheltä järveä.

– Hevoset löytyivät vierekkäin kuolleina. Suo oli upottanut niin, ettei sieltä kukaan olisi päässyt pois. Joillakin oli havaintoja myös silmiinpistävän paljosta määrästä korppeja, mutta niistä en tiedä sen enempää.

Aino oli Laura Noreksen ja hänen äitinsä hevonen.

– Painajainen päättyi tragediaan. Kouluratsastusta harrastan, mutta lemmikkejähän hevoset enemmän ovat. Aino oli ollut meillä vasta vuoden, mutta ehti jo tulla tärkeäksi perheenjäseneksi.

Lakun omistajalle hevosen menetys on kovempi paikka.

– 15-vuotias Laku puolestaan oli ystäväni Kaisan hevonen. Hänelle tämä on jopa kovempi paikka, sillä hän oli omistanut hevosen jo kymmenen vuotta, Norres kertoo.

Etsintöihin osallistui satoja ihmisiä

Tietoa hevosten karkaamisesta ja etsinnästä jaettiin ahkerasti Facebookissa ja sadat osallistuivat operaatioon.

Norres sai valtavasti yhteydenottoja. Jopa tuntemattomilta ihmisiltä tuli soittoja ja tukea.

– Olen itse maannut kroonisen migreenin takia sangynpohjalla ja oksennellut itseni kuivaksi. Ihan ventovieraat sanoivat, että pidät nyt vaan itsestäsi huolta, me hoidamme tätä etsintää puolestasi. Auttamishalu on ollut todella häkellyttävää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.