Susilauma pelästytti Timon naudat, jotka säntäsivät pakoon aitauksestaan: Yksi hiehoista kohtasi loppunsa pakoretkellä ja löytyi hukkuneena järven jään alta

0:20

Jämijärveläinen tilanomistaja Timo Hinttu koki maanantaiaamuna suuren järkytyksen, kun hän huomasi kuuden nuoren naudan kadonneen laitumeltaan. Hiehot olivat jättäneet jälkeensä vain suuren määrän jälkiä.

– Sunnuntai-iltana vein rehupaalin ja hiehot jäivät syömään rauhallisina. Maanantaiaamuna kävin sitten tarkastuskäynnillä, ja ihmettelin, kun jälkiä oli joka paikassa. Kuuden hiehon laumasta yhtäkään ei näkynyt, Hinttu kertaa tapahtumia MTV Uutisille.

Petoyhdyshenkilön arvion ja lumesta löytyneiden jälkien perusteella selvisi, että hiehot olivat paenneet susilaumaa. Osa eläimistä löytyi kuitenkin varsin nopeasti.

– Lopulta neljä löytyi täysikasvuisten seurasta ja kaksi oli kateissa, Hinttu kertaa tapahtumia.

Toinen kadonneista hiehoista löytyi hukkuneena järven jään alta. Tämä sai Hintun epäilemään, että myös toinen hieho olisi kokenut saman kohtalon.

"Ajan kysymys, ennen kuin jotakin pahaa tapahtuu"

Hinttu on hiehon menehtymisestä murheissaan.

– Kyllä se harmittaa. Kyseessä oli jalostuseläin, josta olisi mahdollisesti syntynyt kymmenen vasikkaa vuosien aikana.

Hintulle on kerrottu, että susilauma saattaa mahdollisesti olla vielä tilan lähistöllä. Mies kertookin olevansa huolissaan susilaumoista.

– Alkaa näyttää siltä, että nämä sudet eivät ainakaan ole mitään erakkosusia.

– Jonkinlainen raja näiden suojelemiseen pitäisi saada. Jos susia ei metsästetä, ne eivät pelkää mitään. On vain ajan kysymys, ennen kuin jotakin todella pahaa tapahtuu.

Puoliksi onnellinen loppu

Huoli toisesta hiehosta osoittautui kuitenkin onneksi turhaksi. Kadonnut eläin löytyi keskiviikkoaamulla hyväkuntoisena laitumen vierestä.

– Ilmeisesti se oli ollut metsäsaarekkeella ennen löytymistään. Olen helpottunut, että toinen hieho ei menehtynytkään, Hinttu toteaa.

Tulevaisuudessa Hinttu suunnittelee villieläinaitojen käyttöönottoa. Asia ei kuitenkaan ole ajankohtainen vielä tänä talvena, koska maa on jo jäässä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja