Nuuksiossa etsitään kadonnutta hevosta – oletko nähnyt suomenhevosruuna Pähkinää?

Espoon Nuuksiossa etsitään eilen aamulla kadonnutta suomenhevosruuna Pähkinää.

Anniina Paalanen oli maanantaiaamuna hevosensa Pähkinän kanssa Solvallan lähellä maastolenkillä, kun hevonen yllättäen säikähti jotain. Paalanen putosi kyydistä ja hevonen paineli täyttä vauhtia toiseen suuntaan.

– Pähkinä on luonteeltaan rohkea ja reipas. En koe ottaneeni mitään turhaa riskiä lähtiessäni sen kanssa yksin maastoon. Tämä on osoitus siitä, että hevoset voivat olla arvaamattomia vaikka ne olisivat miten rauhallisia, Paalanen sanoo.

Hevosen jälkiä on Paalasen mukaan löytynyt maastosta, mutta itse hevosesta ei ole havaintoja. Viimeisimmät jäljet nähtiin iltakahdeksan aikaan tallin lähettyvillä.

– Pähkinä on asunut tällä tallilla vasta puolitoista kuukautta. Sen takia se ei varmaan löydä kotiin.

Etsinnät jatkuvat tänään vapaaehtoisten voimin. Eilen Pähkinää oli etsimässä parinkymmenen ihmisen joukko. Paalasen mukaan poliisista ei ole apua etsinnöissä, koska kyse on hevosesta.

Paalanen toivookin silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan. Hänen mukaansa Pähkinä liikkuu todennäköisesti Nuuksion metsissä, ja sitä voi yrittää houkutella luokse ruualla. Ruskeansävyisellä hevosella on päällään satula ja suitset.

– Ratsain Nuuksiossa liikkuvia toivon potkimaan hevostensa kakat tien sivuun. Näin emme seuraa vääriä jälkiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja