Mainos

Taksiliitto: Linja-autoliikenne ei enää kannata maaseudulla

Suomen Taksiliiton toimitusjohtajan Lauri Säynäjoen mielestä takseja pitäisi hyödyntää nykyistä tehokkaammin maaseudun julkisessa liikenteessä. Hänen mukaansa matkustajamäärät ovat monilla paikkakunnilla jo niin vähäiset, ettei perinteinen linja-autoliikenne enää kannata.

-Takseja on vielä kylässä kuin kylässä. Ne pystyvät tilauskeskusverkkonsa avulla muuntautumaan kutsuohjatuksi joukkoliikenteeksi, jossa lähtökohtana on liikennöinti vain silloin, kun yhteydelle ilmoittautuu matkustajia, Säynäjoki selvitti Taksiliiton Oulun lääninyhdistyksen vuosikokouksessa Kuusamossa tänään.

Säynäjoki toivookin, että lääninhallitusten ostoliikennemäärärahoja suunnattaisiin takseihin perustuvan verkon kehittämiseen. Nyt tästä liikenneministeriön jakamasta määrärahasta käytetään takseilta ostettaviin palveluihin reilusti alle 10 prosenttia. Taksikaluston käyttö ei uhkaisi linja-autoliikennettä, Säynäjoki vakuuttaa. Hänen mukaansa taloudellisesti hoidettuna linja-autoyritykset voisivat keskittyä reiteille, joilla on matkustajia riittävästi. Samalla toteutuisi paljon puhuttu matkaketjuidea, joka Säynäjoen mukaan ei esimerkiksi Helsingissä ole taksien ja linja-autojen osalta edennyt juuri juhlapuheita pidemmälle.

-Taksiliitto tulee muuttamaan toimintatapaansa ja etsimään koko maan alueelta yhteistyökumppaneikseen vankkoja linja-autoyrityksiä, jotka näkevät joukkoliikenteen kokonaisuuden ja tulevaisuuden realistisesti, Säynäjoki kertoi.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja