Mainos

Taksiliikenneuudistuksesta ei kantautunut negatiivista palautetta ministerin korviin asti – "Palaute ilahduttavan hyvää"

10:48

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoo, että heinäkuun alussa voimaan tulleessa taksiliikennelainuudistuksesta ei ole tullut hänelle asti negatiivista palautetta.

– Palaute on ollut ilahduttavan hyvää. Hinnoittelun osalta on ollut selvitettävää. Tämä ensimmäinen kaksi viikkoa on kuitenkin näkynyt ennen kaikkea siinä, että on tullut uusia taksiliikennöitsijöitä. Meille on tullut yli 2000 uutta lupahakemusta taksiliikenteeseen, Berner sanoo SuomiAreenassa Huomenta Suomessa.

Taksiautoilijoiden mukaan paikallistasolla palautetta kuitenkin kuuluu, osittain negatiivista.

– Ihmisillä on ollut murhetta siitä, että mistä numerosta kyytejä tilataan, muun muassa Kela-kyydit tilataan usein eri numerosta, sanoo taas Satakunnan Aluetaksin toimitusjohtaja Hannu Aho.

Berner muistuttaa, että kyseessä on iso liikennepaketti, jossa taksiuudistus oli vain pieni osa.

Liikennekaari-paketin julkaisun aikoihin vaadittiin jopa liikenneministerin eroa. Anne Berner kertoo, että eroaminen ei koskaan tullut edes hänen mieleensä.

– Ei todellakaan. En ole tyypiltäni luovuttaja. Olen halukas viemään eteenpäin niitä asioita, joihin uskon. Tänään aamulla täällä (Porissa) juuri puhuttiin siitä, mikä on politiikan ja poliitikon tehtävä. Kyllä meidän tehtävä on toteuttaa ja viedä eteenpäin niitä asioita ja visioita, joihin me uskotaan ja niiden arvojen pohjalta, mitä me edustamme. Luoda parempaa tulevaisuutta, vaikka siinä hetkessä se tuntuu vaikealta. Tulevaisuus on se, mikä merkitsee ja liikenteen osalta on täysin välttämätöntä tehdä uudistuksia.

Katso koko keskustelu yllä olevasta videosta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja