Mainos

Taksikuski pakotti maksamassa olleen naisasiakkaan suuseksiin: "Hoidetaan tämä muulla tavoin"

Helsingin hovioikeus on antanut tänään ratkaisunsa kaksi vuotta sitten tapahtuneesta raiskauksesta, jossa taksikuski pakotti naisen seksiin matkan jälkeen.

Tapahtumat sijoittuvat helmikuuhun 2014, kun 23-vuotias nainen tilasi aamuyöllä taksin Espoon keskuksesta. Nainen oli hieman päihtynyt ravintolassa vietetyn illan jälkeen ja oli matkalla kotiinsa vajaan neljän kilometrin päähän. 45-vuotias taksikuski otti naisen kyytiin ja syyttäjän mukaan mies oli jo matkan aikana puhunut naiselle rivoja.

Kun taksikuski oli parkkeeraanut naisen kotipihalle, oli hän yllättänyt matkaansa maksamassa olleen naisen. Naisen mukaan taksikuski oli sanonut, että "hoidetaan tämä muulla tavoin", jonka jälkeen hän oli ajanut auton syrjäiselle paikalle. 

Nainen ei uskaltanut vastustella

Syyttäjän mukaan mies oli käyttänyt hyväksi naisen pelkotilaa sekä tilanteen outoutta ja käskenyt naisen takapenkille. Nainen kertoi pelänneensä miehen käskyttämistä ja katsetta, eikä uskaltanut vastustella tätä.  

Nainen oli joutunut ensin tyydyttämään miestä kädellään, ja sen jälkeen suullaan. Nainen oli pyytänyt miestä käyttämään kondomia, joka oli löydetty myöhemmin tapahtumapaikalta.

Miehen mukaan he olivat yksissä tuumin ja naisen aloitteesta siirtyneet auton takapenkille, jossa oraaliyhdyntä oli tapahtunut. Tilanteessa ei käytetty miehen kertoman mukaan väkivaltaa, sen uhkaa tai pakottamista. 

Oikeus piti asianomistajan kertomusta uskottavana, eikä pitänyt todennäköisenä, että nainen olisi kuitannut vapaaehtoisesti kahdeksan minuuttia kestäneen taksimatkansa suuseksillä. Naisen tilillä oli myös rahaa taksimatkan maksamista varten, joten rahapula ei myöskään ollut kyseessä.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi viime toukokuussa taksinkuljettajana toimineen miehen yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta. Lisäksi miehen maksettavaksi koitui oikeudenkäyntikulut sekä naiselle 3000 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Hovi piti tuomion ennallaan

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hän kiisti pakottaneensa naisen suuseksiin ja korosti, että takapenkin oraaliyhdyntä tapahtui yhteisymmärryksessä. Hänen mukaansa nainen oli tilanteessa päihtynyt, eikä ollut muistanut tapahtumia selvästi. 

Hovioikeuden mukaan asianomistajan ja vastaajan kertomukset ovat hyvin ristiriitaiset. Hovi kuitenki katsoi, että taksikuskin olisi tullut nähdä naiselle tilanteesta aiheutunut pelko.

Helsingin hovioikeus piti käräjäoikeuden näyttöä ja siitä aiheutuneita johtopäätöksiä oikeina, eikä muuttanut tuomiota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.