Taksikuski raiskasi ravintolaillasta palaamassa olleen naisasiakkaan Helsingissä – ehdollista

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 44-vuotiaan taksinkuljettajan naisasiakkaansa raiskauksesta puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Teko tapahtui Tapaninvainiolla marraskuussa 2014, kun nainen oli palaamassa kotiinsa ravintolaillan jälkeen.

Valoja vilkutellut autoilija keskeytti

Tuomion mukaan Burkina Fasosta kotoisin oleva taksikuski otti siittimensä esiin, kun auto oli saapunut naisen kodin läheiselle parkkipaikalle. Mies otti naisen kädestä kiinni ja vei sen kohti sukupuolielintään.

Nainen ei muistanut oliko hän koskenut siihen, mutta oli lähtenyt juoksemaan pakoon. Mies säntäsi perään ja sai naisen kiinni. Mies työnsi kätensä naisen housuihin ja emättimeen.

Tilanne keskeytyi, kun nainen huusi ja parkkipaikalla auto vilkutteli valoja. Tämän kuljettajan henkilöllisyys ei jutussa selvinnyt.

Sana sanaa vastaan oikeudessa

Taksikuski kiisti oikeudessa raiskauksen ja kuvasi naista aloitteelliseksi.

Oikeus uskoi naisen kertomukseen. Sitä tuki muun muassa naisen hysteerinen käytös heti tapahtuman jälkeen. Hän kykeni myös kertomaan yksityiskohtia paikalle tulleelle poliisille.

– Asiassa ei ole tullut esille seikkoja, jotka horjuttaisivat asianomistajan kertomuksen näyttöarvoa, eikä esille ole tullut seikkoja, jotka olisivat vaikuttaneet asianomistajan motiiviin kertoa asioista, oikeus lausui.

Uhrille 2000 euron korvaukset

Käräjäoikeus päätyi siihen, että oikeudenmukainen rangaistus on puolitoista vuotta vankeutta. Oikeus päätyi ehdolliseen rangaistukseen. Valintaan vaikutti raiskauksen tekotapa, suhteellisen lyhyt kesto ja se, ettei asianomistajaan kohdistunut väkivaltaa.

Ehdollisen ohella miehelle määrättiin 50 tuntia yhdyskuntapalvelua. Miehen on myös maksettava naiselle kärsimyksestä 2000 euroa korvausta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.