Mainos

61-vuotias tuttava raiskasi päihtyneen nuoren naisen Espoossa – sama mies tuomittu aiemmin kahdesta raiskauksesta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 61-vuotiaan miehen vuoden ja 11 kuukauden vankeuteen raiskauksesta.

Mies oli tutustunut huomattavasti nuorempaan uhriinsa yhteisen tuttavan kautta ja he olivat tavanneet muutaman kerran. Naisen mukaan hän ei ollut kiinnostunut miehestä ja he olivatkin ”hyvän päivän tuttuja”.

Tapahtumailtana, vuosi sitten lokakuussa, nainen oli ollut kotonaan juoden viiniä. Mies oli laittanut hänelle Facebookissa viestiä kysellen illan suunnitelmia. Nainen kertoi menevänsä paikalliseen ravintolaan Espoossa, johon mies oli vastannut, että myös hän tulee käymään siellä.

Ravintolassa he olivat istuneet samassa pöydässä, mutta mies oli poistunut sieltä ennen naista. Mies oli kuitenkin ehdottanut naiselle, että hänen asunnollaan olisi vodkaa ja nainen voisi tulla sinne.

Myöhemmin nainen lähettikin miehelle viestin, että voisi tulla tämän luokse. Oli sovittu, että mies hakisi hänet autolla ravintolasta.

Nainen heräsi kesken raiskauksen

Miehen asunnolla oli kuunneltu musiikkia, keskustelua ja juotu alkoholia. Jossain vaiheessa nainen kävi makaamaan kyljelleen sängylle.

Oikeudessa nainen kertoi, että hän oli herännyt siihen, että mies oli takaapäin häneen emätinyhdynnässä. Naisen mukaan saatuaan siemensyöksyn mies oli alkanut hyvin varovaisesti nostamaan tämän housuja ylös. Mies oli yrittänyt tehdä sen niin varovaisesti, ettei tämä heräisi.

Nainen kertoi, että hän oli esittänyt nukkuvaa, koska pelkäsi miehen käyttävän väkivaltaa, jos huomaisi tämän heränneen tekoon.

Aamulla mies oli kyydinnyt naisen tämän entisen poikaystävän luokse. Asunnolla oli ollut ex-poikaystävän äiti, jolle nainen kertoi raiskauksesta.

He olivat menneet terveysasemalle, jossa nainen oli myös tavannut lääkäri, joka ohjasi tämän Naistenklinikalle. Yleislääkäri oli todennut naisen kärsivän traumaperäisestä stressihäiriöstä.

Nainen kertoi, ettei ollut voinut kertoa illan tapahtumista täysin rehellisesti läheisilleen, koska pelkäsi heidän tuomitsemista. Tapahtunut oli aiheuttanut naiselle muun muassa voimakasta ahdistusta, pelkoa ja itsetuhoisia ajatuksia.

Oikeudessa raiskauksesta syytetty mies kertoi, ettei muista mitään seksuaalista kanssakäymistä tapahtuneen illan tai yön aikana. Miehen mukaan hänellä oli seksuaalista kiinnostusta nuorta ja viehättävää naista kohtaan.

Miehen mukaan nainen oli ollut ”melko humalassa”, kun hän oli tullut ravintolasta miehen kyytiin.

Käräjäoikeuden mukaan DNA-tutkimuksissa naisen emätinnäytteet sisältävästä näytteestä voitiin osoittaa DNA-tunniste, joka sopi syytetyn DNA-tunnisteeseen.

– Tämä on varsin vahva osoitus siitä, että vastaaja ja asianomistaja ovat olleet sukupuoliyhteydessä.

Mies raiskannut ennenkin

Oikeuden mukaan naisen kertomusta siitä, että sukupuoliyhteys ei ole tapahtunut yhteisymmärryksessä, tukee se seikka, että kumpikaan osapuolista ei ole kertonut asianomistajan osoittaneet kiinnostusta miestä kohtaan.

Mies on puolestaan kertonut, että hänellä oli ollut seksuaalista kiinnostusta naista kohtaan.

Oikeuden mukaan miehen kertomus illan ja yön tapahtumista on ollut jossain määrin ristiriitainen.

Oikeus tuomitsi miehen vuoden ja 11 kuukauden rangaistukseen raiskauksesta. Oikeus käytti tuomiota langetettaessa koventamisperustetta, sillä mies on tuomittu vuonna 2013 kahdesta raiskauksesta kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen. Naiselle mies joutuu maksamaan 3 000 euroa kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja