Taklaukselle tuli iso hintalappu – Huippulupauksen jäähän niitannut NHL-puolustaja menettää 45 000 euroa ja kärsii kahden pelin kakun

Jääkiekon NHL:ssä pelaavan Vancouver Canucksin superlupaus Elias Pettersson loukkaantui Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ottelussa Florida Panthersia vastaan. Hyökkääjää taklannut ja jäähän kaatanut Panthers-puolustaja Mike Mathesonille lätkäistiin tilanteesta kahden ottelun pelikielto.

Pääkuvan videolla maanantaina Tulosruudun NHL-poimintoja.

Panthersin Mike Matheson taklasi ottelun kolmannessa erässä maalin takana ollutta Elias Petterssonia ja kaatoi ruotsalaispelaajan jäähän voimalla. Pettersson löi kovan niitin seurauksena päänsä, eikä pystynyt alkuksi nousemaan itse ylös. Ruotsalainen poistui kaukalosta huteran näköisenä.

NHL tiedotti tiistaina nettisivuillaan Mathesonin estäneen ruotsalaista ja käyttäytyneen epäurheilijamaisesti lauantaisessa tilanteessa. Puolustaja kärsii kahden ottelun pelikiellon, jonka aikana hän on palkatta. Matheson menettää törttöilynsä takia noin 45 000 euroa. 

Pettersson on aloittanut kautensa hyvin, sillä hyökkääjä teki viidessä pelissä tehot 5+3. Hän myös johtaa NHL:n tulokkaiden maalipörssiä. Canucks varasi ruotsalaisen vuonna 2017 numerolla viisi. Seura tiedotti maanantaina ruotsalaisen kärsivän aivotärähdyksestä, eikä toipumisennustetta vielä ole. 

– Hän voi koko ajan paremmin. En tiennyt mitä tapahtui, eikä kukaan pelaajistakaan nähnyt tapahtumaa, valmentaja Travis Green sanoi NHL:n sivuilla.

– Kukaan meistä ei tiennyt taklauksen vakavuutta ennen kuin vasta pelin jälkeen... On ikävää menettää ei vain meidän paras pelaajamme, vaan yksi koko liigan parhaista pelaajista. Se on syvältä, hyökkääjä Bo Horvat harmitteli.

Katso video taklauksesta alta.


Lue myös:

    Uusimmat