"Tämä oli saalistusta" – NHL:n vihattu rötöstelijä jyräsi ruotsalaishyökkääjän kuolleesta kulmasta

Vilttuketjussa puhetta SM-liigan kokaiinikohusta ja alkavasta NHL-kaudesta 9:15

Washington Capitalsin hyökkääjää Tom Wilsonia uhkaa pitkä pelikielto, sillä hän taklasi St. Louis Bluesin Oskar Sundqvistia rumasti jääkiekon NHL:n harjoitusottelussa Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä.

Pääkuvan videolla Huomenta Suomen Vilttiketju, jossa keskustellaan muun muassa Miro Heiskasen ja Jesperi Kotkaniemen NHL-näkymistä sekä viime viikolla puhuttaneesta SM-liigan kokaiinikohusta.

Wilsonin taklaus (video alla) näytti osuvan Sundqvistia päähän. Ruotsalaispelaaja jouduttiin auttamaan pois jäältä, eikä hän enää palannut kaukaloon. Wilson sai tempustaan suihkukomennuksen.

– Hän (Sundqvist) on ehdottomasti loukkaantunut. Hän ei ole vielä tavannut lääkäriä, mutta olisin yllättynyt, jos hän ei olisi sivussa ainakin kuukauden päiviä. Hän on tällä hetkellä pahassa paikassa, Bluesin päävalmentaja Mike Yeo kommentoi Washington Postin mukaan.

NHL-pelaajien turvallisuudesta vastaava osasto on kutsunut Wilsonin henkilökohtaiseen kuulemiseen. Tämä on käytäntö, jos pelaajaa uhkaa vähintään kuuden ottelun panna. Kuulemisen päivämäärä ei ole vielä tiedossa.

Wilson on ollut kolmesti pelikiellossa viimeisen vuoden aikana. Kaksi ensimmäistä rikkomusta sattuivat harjoitusotteluissa St. Louisia vastaan viime kauden alla ja viimeisin tapaus sattui viime kevään pudotuspeleissä, kun hän mursi taklauksellaan Pittsburghin Zach Aston-Reesen leukaluun.

– Tämä oli saalistusta. Hän on tehnyt näin aiemminkin, meitäkin vastaan, joten näin hän pelaa tätä peliä, Yeo ripitti Wilsonia.

– Saa nähdä mitä liiga tekee.

Vaakakupissa painavat Sundqvistin loukkaantuminen ja Wilsonin rötöshistoria, mikä saattaa pitää Capitals-hyökkääjän pitkään sivussa runkosarjan alussa. Kausi alkaa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.

Wilson, 24, on pelannut NHL:ssä 391 runkosarjaottelua, tehnyt niissä tehot 35+69=104 ja kerännyt 806 jäähyminuuttia. Hän juhli Stanley Cupia viime kaudella. 

Lue myös:

    Uusimmat