Ruotsalaiselle mojova pelikielto! Patrik Laineen kohutilanteesta seikkaperäinen selvitys

Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä Patrik Lainetta päähän taklannut ruotsalaispelaaja Rasmus Andersson joutuu huilaamaan neljä peliä.

Calgaryn Rasmus Andersson jysäytti taklauksen suoraan Columbuksen Patrik Laineen leukaperiin toissa yön kierroksella. Tilanteen jälkeen Laineen joukkuetoveri Erik Gudbranson hyökkäsi Anderssonin kimppuun ja höykytti häntä jään pinnassa.

Andersson sai ottelun aikana 5 minuutin jäähyn ja ottelurangaistuksen, mutta sai vielä kunnon sanktion päälle. NHL:n mukaan teko oli sen verran ruma, että se mätkäisi Calgaryn puolustajalle neljän ottelun pelikiellon. Ruotsalainen joutuu kärsimään pelikieltonsa ilman palkkaa, mistä aiheutuu hänelle noin 95 000 dollarin, eli noin 89 000 euron tulonmenetykset.

Pelikieltoa voi pitää kovana rangaistuksena, sillä se on pidempi kuin yksikään viime kaudella NHL:n runkosarjassa annettu panna.

NHL julkaisi Anderssonin sanktiosta selventävän videon.

Siinä kerrotaan, että Andersson oli vedonnut Laineen matalaan peliasentoon. Videolla kovaa sanktiota perustellaan sillä, että Andersson taklaa Laineen matalasta asennosta huolimatta häntä korkealle, ja taklaus osuu lopulta suoraan suomalaisen päähän. Yksi perusteista on myös, että Laine ei tee tilanteessa äkillistä väistöliikettä, ja siksi ruotsalaisen taklaus on täysin tarpeeton.

Ratkaisevaa oli myös, että ottelua oli jäljellä vain viisi sekuntia, kun Andersson päätti rynnistää avojäätaklaukseen. Columbus johti kamppailua 3–1, joten tilanteessa ei pelin lopputuloksen kannalta ollut merkittävää panosta.

Laine huilasi Columbuksen ottelun Minnesotaa vastaan sunnuntain vastaisena yönä. Laineen tilanteesta ei ole uutisoitu tarkemmin.

Lue myös:

    Uusimmat