Mainos

Takkulan nimitys Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen varmistui – keskustan mepeillä edessä tuolileikki

Keskustan europarlamentaarikko Hannu Takkula on valittu Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen. EU-parlamentti äänesti Takkulan valinnasta keskiviikkona.

Lopullisen päätöksen tilintarkastustuomioistuimen jäsenistä tekee EU:n neuvosto, mutta nimitystä voi pitää jo lähes varmana.

Takkula on kasvatustieteen tohtori Lapin yliopistosta.

Hän on ollut europarlamentaarikko vuosina 2004–2014 ja kuluvan kauden vuodesta 2015. Takkula jäi varasijalle vuoden 2014 vaaleissa, mutta palasi Brysseliin, kun Olli Rehn valittiin eduskuntaan. Meppiuraa ennen Takkula istui eduskunnassa vuodesta 1995 vuoteen 2004.

Meppiryhmän tuolileikki jatkuu

Keskustan kolmen hengen europarlamenttiryhmässä käy nyt ovi tiuhaan, sillä Paavo Väyrynenkin suunnittelee suuntaamista eduskuntaan. Väyrynen ilmoitti viime kuussa palaavansa eduskuntaan kevätistuntokaudella, jos ei tule valituksi presidentiksi.

Väyrynen tavoittelee presidenttiehdokkuutta, mutta kannattajakorttien keruu on vielä kesken. Hän kertoi viikonloppuna, että kortteja uupuu yli 10 000.

Europarlamenttiin Takkulan ja Väyrysen tilalle olisivat nousemassa kansanedustaja Elsi Katainen ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, jos he ottavat paikat vastaan. Pentikäisen jälkeen listalla seuraavana on keskustan kansanedustaja Mirja Vehkaperä.

Kuka korvaa kenet, riippuu myös siitä, missä järjestyksessä Takkula ja Väyrynen lähtevät EU-parlamentista. Presidentinvaalien mahdollinen toinen kierros on helmikuussa. Takkulan pesti EU:n tilintarkastustuomioistuimessa olisi taas alkamassa maaliskuun alussa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.