Mainos

Väyrysellä varasuunnitelma, jos presidenttipaikka ei aukene – palaa eduskuntaan keväällä 2018

28:18

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sanoo palaavansa eduskuntaan kevätistuntokaudella, jos häntä ei valita presidentiksi. Väyrynen kirjoittaa blogissaan, että hän valmistautuisi eduskunnassa vuoden 2019 eduskuntavaaleihin.

Väyrynen nousi eduskuntaan 2015 vaaleissa keskustan listoilta, mutta hänen edustajantoimensa on ollut keskeytyksissä europarlamentin jäsenyyden perusteella. Viime vuonna Väyrynen kertoi perustaneensa uuden kansalaispuolueen, joka merkittiin puoluerekisteriin joulukuussa. Jos Väyrynen tulisi takaisin kansalaispuolueessa, varaedustaja Mikko Kärnä (kesk.) saisi väistyä.

Hallitusryhmillä eli keskustalla, kokoomuksella ja sinisillä on takanaan eduskunnassa 106 kansanedustajan enemmistö. Jos Väyrynen palaisi eduskuntaan kansalaispuolueen riveissä, hallituksen enemmistö kaventuisi yhdellä. Kun puhemies ei saa äänestää, hallitus tarvitsisi äänestyksiin lähes kaikki edustajansa.

Väyrynen pyrkii ehdokkaaksi presidentinvaaleissa kannattajayhdistyksen kautta. Ehdokkuutta varten pitäisi kerätä 20 000 allekirjoitettua kannattajakorttia. Väyrysen kannattajayhdistyksen kampanjapäällikkönä toimiva Seppo Hauta-aho kertoi syyskuun lopulla, että Väyryselle kerättyjen kannattajakorttien lukumäärä oli sillä hetkellä nelinumeroinen.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros pidetään 28. tammikuuta. Jos yksikään ehdokas ei saa yli puolta äänistä, pidetään toinen kierros 11. helmikuuta.

Katso artikkelin yläosassa olevalta videolta Väyrysen torstaina järjestämä tiedotustilaisuus!

1:50

Väyrynen kertoi muutama kuukausi sitten myös näytelmäprojektista.

1:02:02

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.